Djurgården och Barry Smith avslutar samarbetet
Publicerad: 2021-10-25
Officiellt
Djurgården och Barry Smith har gemensamt kommit överens om att avsluta sitt samarbete. Nichlas Falk och Mikael Aaro tar tills vidare över huvudansvaret för SHL-laget.

Djurgårdens prestationer under säsongsinledningen och det utsatta tabelläget har inte alls motsvarat förväntningarna. Det har lett till att Djurgården och Barry Smith under måndagsmorgonen kommit fram till att ett avslutat samarbete är den bästa vägen att gå för att vända trenden.

Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson säger så här om beslutet:

– Barry och vi har gemensamt kommit fram till att avbryta samarbetet. Vårt tabelläge är allvarligt, precis som det var vid samma tidpunkt för fem år sedan efter att Robert Ohlsson precis tillträtt som huvudtränare. För att nu liksom då vända trenden behöver vårt spel förbättras, vår träningsintensitet öka och vårt lagbygge vara mer friskt och spelbart över tid.

– Vi tackar Barry för den tid han gjort för Djurgården. Nu är det upp till oss kvarvarande ledare och spelare att vända den här situationen med hjälp av stödet från våra supportrar och vår publik.

Barry Smith har lämnat följande kommentar:

– Jag har den högsta respekt för Djurgården som organisation, Joakim och Tobias som sportchefer och övrigt team runt herrlaget. Från första stund jag kom hit har vi jobbat hårt för att detta ska bli så bra som möjligt. Men Djurgårdens fantastiska supportrar förtjänar bättre än vad de ser på isen just nu.

– Genom att jag kliver av som tränare så hoppas jag att en positiv förändring sker och att spelarna i laget nu kommer tillsammans och tar ett större ansvar i sina prestationer.

Laget kommer tills vidare att ledas av Nichlas Falk och Mikael Aaro.

Djurgården Hockey