Rhett Rakhshani klar för Djurgården
Publicerad: 2020-11-15
Nyhet
Vi har gjort klart med rutinerade Rhett Rakhshani över resten av säsongen. Forwarden har gjort 90 mål och 138 assist i Sverige på åtta säsonger. – Det är en offensivt väldigt skicklig spelare som utgör ett hot i såväl 5-4 som 5-5 spel. Rhett är ett superproffs och väldigt noggrann i sina förberedelser och fysiska träning vilket stämmer väl in med den verksamhet vi vill bedriva, säger Joakim Eriksson.

Vi har gjort klart med ett nyförvärv över resten av säsongen. Rhett Rakhshani som de två senaste säsongerna spelat i Frölunda och där stått för 46 poäng på 74 matcher. Den 32-årige forwarden har en lång historia med svenska högstaligan efter åtta raka säsonger här för fem olika lag.
– För de som följer SHL behöver Rhett egentligen inte en närmare presentation. Han är och har varit en toppspelare i ligan under flera år. Det är en offensivt väldigt skicklig spelare som utgör ett hot i såväl 5-4 som 5-5 spel. Rhett är ett superproffs och väldigt noggrann i sina förberedelser och fysiska träning vilket stämmer väl in med den verksamhet vi vill bedriva. Han har god erfarenhet av spel i SHL och har anslutit till spel i november månad vid tidigare tillfällen och visat att han klarar av att producera spel med hög kvalitet direkt när han ansluter i slutet av november, säger Joakim Eriksson, sportchef och VD.

Utifrån vår ursprungstrupp så har Mattias Guter tvingats sluta och Anton Hedmans frånvaro ser tyvärr ut att bli långvarig. Lägg därtill att såväl Alexander Holtz som William Eklund med stor sannolikhet kommer att medverka i Junior-VM och missa 10-11 matcher under perioden december-januari.
– Dessa faktorer sammantaget och vår sportsliga prestation de första 11 matcherna har gjort att vi hamnat i ett sportsligt behov av att addera två stycken forwards vilket nu skett i form av Dominik Bokk och Rhett Rakhshani, säger Joakim Eriksson.

Den pågående pandemin har påverkat hela vår organisation sen den bröt ut under mars. Vi har en medvetenhet rörande våra kostnader.
– Ekonomiskt sett är denna rekrytering givet nuvarande Covid-situation klart mycket billigare än under en normal säsong. Ur ett budgetperspektiv så innebär inte värvningen några utökade kostnader då den sjukförsäkring som gäller i ligan besparar Djurgården från lönekostnad för Mattias Guter och Anton Hedman när frånvaron blir längre än 90 dagar, fortsätter Joakim.
Vi hälsar Rhett välkommen till Djurgården Hockey.

Djurgården Hockey