Niclas Bergfors förlänger med Djurgården
Officiellt2021-03-19
Igår var han stor segerorganisatör med sitt 15:e mål för säsongen - idag förlänger Niclas Bergfors med Djurgården Hockey. Forwardens nya avtal sträcker sig till 2022 och förlängningen presenteras i samarbete med Ocab.

– Niclas är en spelare som bidrar med viktiga komponenter och kvaliteter på isen som berikar vår forwardssida på ett önskvärt sätt. Såsom ishockeyn spelas idag med mycket kamp, race mot mål, vinna insida och vara i den ytan där matcherna avgörs är det precis de komponenter som Niclas ger laget. Således är han en viktig spelare och spelartyp för oss, kommenterar Djurgården Hockeys utvecklingschef Tobias Pehrsson.

Niclas Bergfors kom till Djurgården Hockey våren 2017 och växte snabbt ut till en bärande spelare. Han var en del av det lag som tog sig till SM-final 2019, en säsong där han sammanlagt noterade 29 poäng. Den här säsongen har Niclas tagit ytterligare steg i sin utveckling.

Som nybliven 34-åring passerade forwarden under gårdagen sin rekordnotering vad gäller antalet mål i SHL en säsong, detta i 4-1-vinsten över Brynäs. I och med det har Niclas Bergfors nu 15 mål och utöver det 12 assist i SHL 2020/2021. Djurgården Hockey är glada och stolta över att i samarbete med Ocab kunna presentera en förlängning med Niclas, där det nya avtalet sträcker sig fram till 2022.

– Den här säsongen har Niclas varit Djurgårdens främsta målskytt och han har nu kommit upp i ett nytt personbästa i SHL, 15 mål. Han har gjort området runt motståndarkassen till sitt tydliga arbetsområde vilket har gjort att målskörden ökat jämfört med tidigare år, berömmer Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Djurgården Hockey