Djurgården tackar av Tim Söderlund
Publicerad: 2023-01-01
Officiellt
Djurgården har tillsammans med Tim Söderlund kommit överens om att gå skilda vägar. Forwarden, som anslöt i januari förra året, lämnar för spel i utlandet och föreningen önskar 24-åringen stort lycka till i den fortsatta karriären.

– Tim kom in under fjolårssäsongen som en frisk fläkt med en fantastisk skridskoåkning och teknik och satte ett starkt avtryck. Under hösten har vi dock sett att Tim fått mindre förtroende och med det en mindre istid, längre ner i formationerna än vad vi känner är optimalt för den spelartyp som han är. I dagsläget är det även svårt att erbjuda honom istid i vare sig powerplay eller boxplay, förklarar sportchef K-G Stoppel.

Den kvicke och skridskostarke forwarden anslöt till Djurgården sent i januari 2022. Redan i sin andra match slog Tim Söderlund till som målskytt och bara några veckor senare svarade han för ett hattrick hemma på Hovet.

Efter vårens degradering tog 24-åringen tidigt beslutet att stanna kvar och totalt har det blivit 54 spelade tävlingsmatcher med 30 gjorda poäng i Djurgårdströjan för Söderlund. Nu väntar fortsatt spel i utlandet.

– Vi har i samförstånd kommit överens om att gå skilda vägar. Hela Djurgården önskar Tim fortsatt lycka till med sina nya utmaningar i karriären, kommenterar K-G Stoppel.

Efter sina elva månader i föreningen skickar även Tim Söderlund med en hälsning till alla Djurgårdare;

– Att åka ut på Hovets is med Djurgårdsskölden på bröstet har varit en barndomsdröm som gått i uppfyllelse. Höjdpunkten är helt klart när jag gjorde mål mot Gnaget, det är något som jag aldrig kommer att glömma. Jag vill tacka alla supportrar för den tid som jag fått vara här, och jag hoppas verkligen att Djurgår’n tar klivet upp igen!

Djurgården tackar Tim Söderlund för hans insatser i föreningen och önskar honom all lycka framöver.

Djurgården Hockey