Djurgården tackar av Filip Cederqvist och Rasmus Bengtsson
Publicerad: 2022-04-26
Officiellt
Djurgården informerar att Filip Cederqvist och Rasmus Bengtsson lämnar föreningen efter varsin spelad säsong. Duon har erbjudits och tackat nej till nya avtal, och Djurgården önskar båda lycka till i deras fortsatta karriärer.

Filip Cederqvist, 21 år, och Rasmus Bengtsson, 28 år, lämnar Djurgården. Båda spelarna anslöt till Stockholm från Tingsryd föregående vår och har haft tongivande roller i herrlaget under säsongen som gick. Djurgården har fört dialog med duon om en fortsättning, men någon sådan blir inte aktuell.

– "Ceder" var en spelare som vi ville behålla, men som är i en ålder där vägvalen var väldigt viktiga. Han är draftad av Buffalo men blir nästa år free agent, och har just fått prova på landslaget. För honom var det viktigt att fortsätta karriären på högsta nivå och skapa sig förutsättningar för framtiden, förklarar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

– Det har gjort att han valt att fortsätta sin resa i SHL. Givetvis tråkigt för oss, men vi har full förståelse för hans val och önskar honom lycka till.

Forwarden Cederqvist var med 14 mål och 18 assist Djurgårdens näst främsta poänggörare i SHL, samt noterade två poäng i kvalet. Rasmus Bengtsson nådde samtidigt upp i totalt 19 poäng från sin backplats i vad som var hans första hela SHL-säsong.

– Vad gäller Rasmus fördes det även där en dialog, men han bestämde sig för att tacka ja till ett annat lag som gav honom en längre kontraktstid. Något vi inte kunde göra initialt. Vi önskar även honom all lycka, kommenterar Stoppel.

Djurgården tackar spelarna för deras insatser och önskar dem all lycka framöver.

Djurgården Hockey
Huvudpartners