Michael Holmqvist ny assisterande tränare för herrlaget
Publicerad: 2022-11-01
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att presentera Michael Holmqvist som ny assisterande tränare för herrlaget. Den Djurgårdsfostrade Stockholmssonen tar klivet upp från J20, med anfallsspelet samt spelet med puck som ansvarsområde.

– Det känns naturligt att göra den här förändringen på tränarsidan, för att skapa en ännu starkare ledarstab och en ökad tydlighet i ansvarsområdena. Vi har haft den här planen en längre tid och nu genomför vi den, kommenterar sportchef K-G Stoppel.

Michael Holmqvist, 43 år, lyfts upp från J20 till herrlag. Som assisterande tränare med ansvar för anfallsspelet och spelet med puck kommer Holmqvist att utgöra den fjärde länken i tränarteamet.

Fredrik Mikko kommer fortsatt att ansvara för målvakterna och Marcus Ragnarsson för försvarsspelet och spelet utan puck, samtidigt som huvudtränare Joakim Fagervall fokuserar på ledarskapet och coachingen. Att utöka tränarteamet från tre till fyra komponenter har varit planerat och Michael Holmqvist har under hösten funnits med på vissa av herrlagets ispass.

– 'Honken' har gjort ett mycket fint jobb under ett antal år som juniortränare och är, skulle jag säga, en av de mest talangfulla tränarna som vi har. Vi ser en stor potential i honom, berömmer Stoppel.

Stockholmssonen Michael Holmqvist har en gedigen hockeykarriär bakom sig, som även tog sin början i just Djurgården. Som spelare gjorde den tidigare centern tre säsonger i NHL och hela nio i SHL, innan han efter avslutad karriär sadlade om till tränare. Sedan 2016 har Holmqvist varit aktiv inom Djurgårdens juniorverksamhet, de senaste tre åren som huvudtränare för J20-laget.

DIF har under dessa år varit mycket framgångsrika i sina resultat, samt utvecklat ett stort antal etablerade spelare däribland William Eklund och Alexander Holtz. Vid sommarens NHL-draft valdes dessutom Jonathan Lekkerimäki, Noah Östlund och Liam Öhgren i förstarundan. Michael Holmqvist har arbetat med samtliga dessa namn och ser nu fram emot möjligheten att kunna verka inom herrlaget.

– Jag känner mig grymt taggad! Att få ta klivet upp och vara med på den resa som ska göras med herrlaget är en utmaning som triggar mig väldigt mycket. Även att få fokusera på de bitar som jag brinner mest för, vilket är spelet med pucken, säger Michael Holmqvist och tillägger;

– Det är dessutom väldigt kul att få fortsätta arbeta med de spelare som gått genom vår juniorverksamhet. Att ligga nära dem i deras fortsatta utveckling är en extra trigger.

Djurgården Hockey