Försvararen Jakob Ragnarsson till Djurgården
Publicerad: 2024-01-29
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att välkomna Jakob Ragnarsson till föreningen. Den 24-årige försvararen gör övergången från Almtuna och har skrivit på ett avtal som löper över resterande del av denna samt över två ytterligare säsonger.

– Vi har länge varit intresserade av Jakob och har haft honom på vår radar, men han har inte velat ta steget hit under den tid då hans pappa varit tränare. När möjligheten nu dök upp är vi glada och mycket tacksamma gentemot Almtuna att vi hittade en lösning, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Jakob Ragnarsson, 24 år, är Djurgårdsfamiljens senaste tillskott. Tillsammans med Almtuna är DIF överens om en övergång där Stockholmslaget köper loss försvararen. Avtalet är skrivet över resterande del av pågående samt de två kommande säsongerna, det vill säga till 2026.

– Jakob är en skicklig och solid tvåvägsback med starka plus-/minussiffor, han har dessutom provat på SHL-spel. Det känns superroligt att han kommer till Djurgården. Med tanke på de avbräck som vi har på vår backsida är det i allra högsta grad välkommet, utvecklar Stoppel.

24-årige Ragnarsson ansluter närmast från tre raka säsonger i Almtuna. Spelaren är son till Djurgårdsikonen Marcus Ragnarsson och föddes på nordamerikansk mark, där Jakob även tog sina allra första skridskoskär. Efter att familjen flyttat hem till Sverige gjorde Jakob Ragnarsson resan genom Almtunas ungdoms- och juniorled innan han etablerade sig i klubbens herrlag.

Efter en kortare sejour i Rögle flyttade Ragnarsson hösten 2019 vidare till Timrå, där han våren 2021 var med om att nå uppflyttning till SHL. Nu väntar spel i Djurgårdens IF och nyförvärvet ansluter till Hovet med målsättningen att bidra på resan tillbaka.

– Det är en otrolig känsla att jag nu har skrivit på för klubben i mitt hjärta. Det kommer att bli riktigt mäktigt att spela framför dessa fantastiska supportrar och jag ser fram emot det, hälsar Jakob Ragnarsson.

Djurgården tackar Almtuna för möjligheten till samt för samarbete kring övergången.

Djurgården Hockey
Huvudpartners