Förlust mot Oskarshamn
Publicerad: 2021-03-11
Nyhet
Spelet har inte stämt mot Oskarshamn under de tre tidigare mötena den här säsongen. Den här matchen blev väldigt lik. Vi tvingades jaga efter insläppta mål för att tappa det i sista perioden. Nu blev vi hårt straffade när vårt powerplay inte funkade.

Vi har inte studsarna med oss i matcherna nu. Det var tydligt i matchen mot Oskarshamn. Vid flera tillfällen så släppte vi till farliga omställningar när pucken lyftes ut ur deras zon med lobbar. Mantas stod emot vid de lägena. När vi sen spelar matchens första boxplay så gör vi det bra och stänger ner deras offensiv. Boxen ligger rätt och vi täcker undan deras avslut. Med 15 sekunder kvar har vi pucken i egen zon och rensar undan – bara för att se pucken fastna på domaren och därmed ställa våra spelare. In till fri spelare som kunde göra det viktiga första målet.
Det var en viss uppryckning efteråt men vi fick inte till det tryck mot målet som vi vill. När vi spelar powerplay så skapar vi ett bra läge direkt men sen får vi inte till ett etablerat spel. Istället så kan hemmalaget vända spelet med den nyss utvisade och göra även 2-0. Vi fick upp hoppet när Marc- André Gragniani gör sitt första mål i Djurgården. Han lägger in den med fyra sekunder kvar och vi vill ta med oss den energin in i omklädningsrummet.
Andra perioden börjar precis tvärtemot det. Efter bara 15 sekunder ligger pucken bakom Mantas Armalis i målet. Nu var det en bredsida från hemmalaget så det dömdes bort men satt ändå tonen. Vi var inte riktigt på tårna. Igen så får vi möjlighet att spela powerplay – det får vi inte till och istället drar vi på oss en straff i sista sekunden av det spelet. När den förvaltades så blev uppförsbacken brantare. Vi försökte men det var hemmalaget som styrde spelet och hade kontroll under resten av perioden.
Tredje perioden fick vi en smakstart i. Mål av Rakhshani i powerplay efter 1:21. Vi jagar en kvittering med gott om tid kvar på klockan. När vi inte får utdelning så plockar vi målvakten och går för det. Det blev inte lyckat den här gången när Oskarshamn stängde matchen i tom kasse.
Nu får vi en vecka till nästa match eftersom Färjestad på lördag har blivit uppskjuten