Inget spel för Josefson denna säsong
Publicerad: 2021-03-03
Nyhet
Jacob Josefson kommer inte att spela mer den här säsongen. Fokus ligger på att rehabilitera inför kommande säsong. – Det har varit ett otroligt tufft beslut att ta eftersom att jag helst av allt vill vara med mina lagkamrater på isen. Men just nu är det viktigaste att jag blir helt återställd, säger han.

Jacob har haft symtom från en hjärnskakning, som han förorsakades i mitten av januari i samband med match. Symtomen har varit konstanta och med anledning av det kommer Jacob ej att spela mer denna säsong 2020-21. Istället kommer rehabilitering och förberedelser inför nästkommande säsong att påbörjas.

– I grund handlar det om en medicinskt bedömning som vårt medicinska team gör. Vi som arbetsgivare ser till Jacobs hälsa, välbefinnande och välmående som går i första hand. Vidare innebär detta att Jacob kan fokusera på sin vardag, rehabilitering och de åtgärder som är nödvändiga för att primärt uppnå ett bra välmående och därefter förbereda sig för kommande säsong 2021-22. Jacob är en viktig nyckelspelare och person för oss i Djurgården Hockey, därför känns det både rätt och bra att detta beslut är taget, säger utvecklingschef Tobias Pehrsson.

Jacob Josefson har sen han kom tillbaka till Djurgården varit en nyckelspelare. Den här säsongen har 30-åringen stått för 7 mål och 7 assist.
– Det har varit ett otroligt tufft beslut att ta eftersom att jag helst av allt vill vara med mina lagkamrater på isen. Men just nu är det viktigaste att jag blir helt återställd. Jag ser mig själv komma tillbaka starkare än någonsin till hösten så nu ligger allt fokus på rehabilitering fram till dess, säger Jacob Josefson.

Djurgården Hockey