Manuel Ågren förlänger med Djurgården
Publicerad: 2021-03-21
Officiellt
Manuel Ågren är klar för en fortsättning i Djurgården Hockeys färger. Den kvicke forwarden är tillsammans med föreningen överens om ett nytt avtal till 2022 och förlängningen presenteras i samarbete med RSS.

– Manuel är en mångdimensionell spelare, som har skridskoåkningen och farten för en modern hockey. Samtidigt bidrar hans spel med pucken till fördelar genom hans förmåga att utmana, bära puck och bygga spel, inleder Djurgården Hockeys utvecklingschef Tobias Pehrsson och utvecklar;

– Dessutom adderar han via sitt defensiva spel, som håller en hög nivå. Med alla dessa komponenter ger Manuel vår forwardssida flera ansikten och uppsidor, således är han en viktig spelare och spelartyp för oss.

27-årige Manuel Ågren anlände till Hovet och till Djurgården Hockey inför säsongen 2018/2019. På grund av problem med levern blev det då endast en match för forwarden, men väl tillbaka växte Ågren snabbt ut till en viktig spelare i herrtruppen. Idag är han uppe i 95 spelade SHL-matcher för Djurgården, och har i takt med det tagit stora kliv i sin individuella utveckling.

Forwarden, som har farten och skridskoåkningen som sitt kanske främsta redskap, är den här säsongen noterad för åtta mål och sex assist. Nu är det även klart att Hovet blir hans fortsatta hemmaborg. Djurgården Hockey presenterar stolt i samarbete med RSS en förlängning av Manuel Ågrens avtal, som sträcker sig fram till 2022.

– Manuel är med sin fina skridskoåkning och goda speluppfattning en spelare som kan användas i samtliga spelmoment. Vi och Manuel känner att det finns ytterligare utvecklingspotential i det offensiva spelet, samt i målgörande och poängproduktion. Det gör att det ska bli spännande att se Manuels fortsatta utveckling denna och nästa säsong, kommenterar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Djurgården Hockey