Uttalande gällande Jacob Josefson
Publicerad: 2021-09-01
Jacob Josefson klev av lördagens möte med Linköping på grund av känningar efter en närkamp. Djurgårdens lagkapten har återfått symptomen från sin skada under föregående säsong, och kommer att vara borta från spel under en längre tid.

Under lördagens match mot Linköping klev Jacob Josefson av. Centern fick i samband med en duell känningar, och spelade av naturliga skäl därefter inte mer i Skoda Trophy.

Djurgården har tillsammans med Jacob följt upp hälsoläget kontinuerligt sedan dess. Samtidigt som detta skett har Jacob vilat från träning, och nu står det klart att en rehabiliteringsprocess väntar lagkaptenen.

– "Josef" har återfått symtom från fjolårets skada. Med tanke på fjolårets långa konvalescens räknar inte vi med Jacob i spel för en längre tid framöver. Först och främst handlar det nu för Jacob om att återfå en vardag utan några som helst symtom, där rehabiliteringen står i fokus, kommenterar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

– Som vi tidigare kommunicerat letar vi ytterligare förstärkning till vår forwardssida. Med tanke på att Jacob och Manuel (Ågren) ej kommer att vara tillgängliga för spel under en lång tid framöver, samt att vi inte ännu vet hur det blir med William Eklund och Alexander Holtz, kommer vi att intensifiera letande efter ytterligare spelare till lagbygget.

Djurgården Hockey