Välkommen tillbaka till Djurgården, Fredrik Schlyter
Publicerad: 2023-05-18
Officiellt
Djurgården välkomnar med stor glädje Fredrik Schlyter tillbaka till föreningen på ett skrivet avtal. Stockholmssonen imponerade stort då han under säsongen lånades in från Tyresö/Hanviken och gör nu övergången till DIF på ett kontrakt till 2025.

– En Djurgårdare och Stockholmskille som övertygade stort under sin inlåning från Tyresö/Hanviken. Schlyter gjorde det väldigt bra redan då, och vi ser goda förutsättningar till ytterligare utveckling för honom, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Fredrik Schlyter, 21 år, är en Djurgårdsspelare på permanent basis. Den mångsidige forwarden, som även agerar center, gör flytten från Tyresö/Hanviken och spel i Hockeyettan. Där har Schlyter spenderat större delen av de två senaste säsongerna, med sammanlagt 51 gjorda poäng på 61 matcher.

Stockholmaren, som fostrats i Saltsjöbadens IF, inledde säsongen 2021/2022 med juniorspel i USA innan han anslöt till Tyresö/Hanviken. Närmast kommer 21-åringen från en vinter och vår där han redan hunnit presentera sig för publiken på Hovet. Schlyter lånades först in till Djurgården under en period i december, innan han inför slutspelet återigen anslöt för att stötta upp laget. Totalt blev det 16 matcher i Djurgårdströjan för forwarden - och mycket mer är alltså att vänta.

– Fredrik är en laglojal spelare som jobbar hårt och som kommer till jobbet varje dag. Rent spelmässigt ser vi även en uppsida, då han kommer att bli ännu mera trygg i spelet med puck. Det finns en god potential där, förklarar Stoppel.

Avtalet med Fredrik Schlyter är skrivet över två år, det vill säga fram till 2025. Den sedan barnsben stora Djurgårdssupportern gjorde sitt hittills enda mål i en av derbymatcherna mot AIK. Att skriva sitt första avtal med föreningen i hjärtat säger nyförvärvet följande om;

– Jag är otroligt glad över att få fortsätta dra på mig Djurgårdströjan. Det ska bli extremt kul att spela inför ett fullsatt Hovet även nästa säsong, nu kör vi!

Djurgården Hockey