Djurgården presenterar ny sportslig ledning
Publicerad: 2021-12-09
Officiellt
Då Joakim Eriksson frångått sin tjänst behöver en ny sportslig ledning snabbt tillsättas och ta vid arbetet med att forma lag, spelargrupp och ledarteam på såväl kort som lång sikt. Djurgården kommer att fortsätta med två samverkande sportchefer där K-G Stoppel tillträder som tillförordnad sportchef och Tobias Pehrsson kvarstår som utvecklingschef.

Sent på kvällen onsdagen den 8:e december meddelades att Joakim Eriksson lämnar Djurgården Hockey. Den tidigare strategiske sportchefen lämnar sin tjänst med omedelbar verkan, något som medför att en ny sportslig ledning behöver utformas och gå vidare med det löpande arbetet.

K-G Stoppel, med 30 år i föreningen och tidigare sportsligt ansvarig för såväl herr som dam, tar över efter Eriksson som tillförordnad sportchef. Tillsammans med utvecklingschef Tobias Pehrsson kommer duons inledande prioritering vara att skapa en positiv påverkan och inverkan på rådande nuläge, i kombination med att lägga grunden in mot nästkommande säsong.

Den nya sportsliga ledningen kommer att samverka tätt och skapa en arbetsstruktur som drar full nytta av deras samlade kompetens. Stoppel, med sitt breda kontaktnät, kommer att fokusera på att stärka Djurgårdens relationer med såväl agenter som spelare, en enormt viktig komponent i det fortsatta rekryteringsarbetet. Pehrsson bibehåller ansvaret för vidareutveckling av vår spelvision samt tar ett större ägarskap för att utveckla dialogen med varje individ och skapa en större delaktighet i alla lagdelar.

Djurgården Hockey