Forwarden Linus Klasen till Djurgården

24 oktober 2022 12:00
Officiellt

Djurgården välkomnar med stor glädje forwarden Linus Klasen hem till huvudstaden. Stockholmssonen, som gjort 237 poäng i SHL och 251 poäng i den schweiziska ligan, ansluter till föreningen på ett treårigt avtal.


– Vi är enormt glada över att få in Linus. Han är en spelare som besitter en grymt hög skicklighet, framförallt i det offensiva spelet. Men han är även en spelare som genomgående utvecklats och har med åren blivit betydligt mer ansvarstagande i sin roll. Från att först ha setts mest som en råtalang är han idag även en stor lagspelare, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Linus Klasen, 36 år, är en Djurgårdsspelare. Forwarden har skrivit på ett treårigt avtal och vänder därmed hem till huvudstaden, där han är uppvuxen. Närmast ansluter Klasen från EHC Visp i den schweiziska andraligan. Just Schweiz är det land där den offensivt skicklige forwarden spenderat åtta av de nio senaste säsongerna, med sammanlagt 251 poäng på 265 matcher i högstaligan.

Senast som Linus Klasen spelade i SHL var säsongen 2020/2021, då med Luleå. Totalt har Stockholmssonen gjort 307 SHL-matcher och 97 HockeyAllsvenska matcher, med 237 poäng i SHL samt 100 i HockeyAllsvenskan. Det är en starkt producerande och väldigt erfaren spelare som Djurgården nu välkomnar till föreningen, en dialog som även pågått en tid.

– Jag hade ett samtal med Linus i somras, ett förutsättningslöst sådant. Jag kollade lite vad hans planer var för framtiden och han förklarade sin familjesituation. Det framkom att det inte låg så långt borta att komma hem till Sverige och till Stockholm, berättar Stoppel och fortsätter;

– Senare under hösten fick jag en förfrågan från Linus om vi var intresserade. Självklart svarade jag ja på den frågan, och därifrån har det gått fort. Vi är verkligen glada att ha gått i mål och det här känns grymt kul.

Linus Klasen väntas ansluta till Djurgårdens herrlag på fredag. Förhoppningen är att nyförvärvet ska vara spelklar till helgen.