"Honken" tar plats i båset: "Är stolt"
Publicerad: 2020-12-26
Nyhet
I dag tar Michael ”Honken” Holmqvist plats i båset när vi möter Färjestad på bortaplan. Han är redo för sin tränardebut på SHL-nivå. – Det känns bara roligt att få smaka på det, säger ”Honken”.

Eftersom både Robert Ohlsson och Mikael ”Musse” Håkanson är sjuka och tvingas stanna hemma tar Michael Holmqvist, till vardags vår huvudtränare i J20, plats i båset bredvid Jörgen Bemström när vi i eftermiddag möter Färjestad.
Båda har tidigare jobbat ihop i J18 och J20 i totalt tre år.
– För det första är det tråkigt att Robban och ”Musse” är sjuka. Men samtidigt känns det roligt att få resta på att coacha i SHL. Det känns också tryggt att ha Jörgen vid min sida. Vi känner varandra jättebra och har en bra kommunikation.
Ofta talas det om spelarnas resa genom föreningen, från ungdom till A-lag, men vi är också stolta över att jobba med ledarnas individuella utveckling och deras resa i föreningen.
– Det är roligt att få chansen. Jag tycker att jag gjort en utvecklingsresa i Djurgården som jag är stolt över, och jag har haft stor hjälp av Djurgården också. Även om jag bara är vikarie i dag så känns det kittlande att få chansen.
Men SHL-nivån blir inte nytt för ”Honken”.
Som spelare var han också framgångsrik. Han har sex säsonger bakom sig i Djurgårdströjan, men också 156 NHL-matcher och ett VM på sitt cv.
Han var också en av de stora kvalhjältarna när vi tog oss tillbaka till SHL 2014.
– Det blir ändå en hel del nytt som tränare i ett SHL-bås, säger ”Honken”.
Hur ska vi besegra Färjestad?
– Det handlar om det mentala. Att vilja mer än motståndaren. Vi ska vara fullt redo för tävling, både mentalt och kroppsligt.

Djurgården Hockey