Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Mini-Camper

DJURGÅRDEN HOCKEYS MINI-CAMPER

Ett hockeyinitiativ för ökad fysisk aktivitet

Djurgården Hockey vill sätta Stockholm i rörelse! Det gör vi via uppsökande idrottsaktiviteter för barn och ungdomar i samarbete med Stockholms skolor. Vi finns inomhus och utomhus, I gymnastiksalar, ishallar och parkytor, på isytor och asfaltsytor. Vi åker skridskor och introducerar ishockey- och landhockey.

Som Stockholms Stolthet och Sveriges ledande idrottsförening ser vi vår uppsökande idrott som en förlängning av vår kärnverksamhet ishockey och vi finns över hela vår stad Stockholm.

Varför behövs Djurgårdens Mini-Camper?

Barn och ungdomar rör sig allt mindre och en minoritet når idag den rekommenderade mängden av 60 minuter daglig fysisk aktivitet. Samtidigt finns det omfattande forskning som visar den positiva effekt fysisk aktivitet har på både fysisk och psykisk hälsa i både det korta och långa perspektivet. Fysisk aktivitet påverkar vår koncentrationsförmåga positivt, det ökar vår kreativitet, det minskar stress och det ökar vårt allmänna välbefinnande.

Med andra ord, att vara fysiskt aktiv är kanske en av de starkaste förebyggande åtgärder vi idag känner till för att förbättra folkhälsan. Djurgården Hockeys uppsökande verksamhet medför ökade insatser för barn och ungas dagliga motionerande. Utvärderingar visar att barn och ungdomar vill röra på sig mer än vad de gör idag samtidigt som idrottsrörelsen kan upplevas som stelbent och statisk. Barn, skolor, fritidshem och familjer behöver stöd och hjälp att hitta tid, kraft och resurser för att skapa den mängd fysisk aktivitet som vi behöver. 

Genom riktade insatser i skolan kan vi öka mängden fysisk aktivet och därmed påverka den allmänna hälsan hos barn och ungdomar. Vi i Djurgården Hockey utformar våra aktiviteter utifrån expertis, i samråd med skolor och inte minst barn och ungdomarna själva för att säkerställa att vi möter deras upplevda behov.

Vad kan vi göra för er?

Mini-Camper är vårt koncept för att introducera skridskoåkning och hockeylek till de yngsta skolbarnen från F-klass till åk 3. Med rörelseglädje i fokus genomför vi övningar där varje barn får delta på sina villkor. Fokus är på att varje barn kan skapa sig en egen relation till skridskoåkning och hockey och upptäcka hur roligt det är att vara fysiskt aktiv.

Mini-Camperna genomförs generellt på plats på skolor via landhockey eller på lämpliga isytor i skolans närområde, både utomhus och inomhus. Djurgården Hockey har en egen dedikerad transportbil för ändamålet och står för allt material, ledare och det pedagogiska innehållet under Mini-Camperna och vi har verksamhet året runt.

Djurgården Hockeys Mini-Camper introducerades första gången i början på februari 2019 och när skolorna gick på sommarlov i juni 2019 hade närmare 4 000 unika barn aktiverat sig med oss. Tillsammans med Djurgården Fotboll och deras Mini-Camper räknar vi med att nå 10.000 unika barn under 2019 vilket innebär totalt 14 000 barn. Det motsvarar ett fullsatt Globen. Mini-Camperna är helt kostnadsfria för både barn och skola då de är en del av Djurgårdens långsiktiga arbete med att förbättra folkhälsan i Stockholms län.

Kontakt Djurgården Hockey:

Jobbar du på en skola där barnen skulle må bra av extra motivation att röra på sig eller känner du till en sådan skola? Vill du veta mer om hur ett besök av Djurgårdens Hockeys Mini-Camper kan se ut?

Skicka ett mail till Philip Hjalmarsson [email protected] så ska vi göra vårt yttersta för att skapa mer rörelseglädje tillsammans.

Varför Djurgården Hockey

?Som organisatör är vi välorganiserade, inspirerande och aktiva. Vi uppmuntrar genomförande och berömmer ansträngningen. Mindre fokus är på kvalité utan det viktigaste är att barnen är aktiva och att alla får vara med. Djurgården Hockey besitter omfattande kompetens i att bedriva barn och ungdomsidrott. Våra ledare har hög utbildning och särskilt lämpade att aktivera barn och ungdomar i idrottsaktiviteter.