• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr

Våra CSR-projekt

För Djurgården Hockey är ett socialt ansvarstagande en naturlig del av vår roll i samhället.

Den absolut största delen av vår verksamhet består i att utveckla barn och ungdomar i vår ungdomssektion. Vårt mål är inte bara att de ska få utvecklas i det de tycker är roligast: att spela ishockey. Minst lika viktigt är de värderingar som barnen får med sig både på och utanför isen.

Utöver vår kärnverksamhet vill vi ta vara på roll som en stor aktör i Stockholm och göra en positiv skillnad i samhället.

Ishockey för alla

Ishockey för alla är Djurgårdens Hockeys projekt där integration, jämställdhet och mångfald står på agendan. Alla ska kunna spela hockey oavsett bakgrund och socioekonomiska förutsättningar - därför startade Djurgården Hockey tillsammans med partners och Stockholms Stad för två år sedan Ishockey för alla.

I Husby Ishall i norra Stockholm kan barn och ungdomar flera dagar i veckan kostnadsfritt prova på att åka skridskor och spela hockey. Under detta andra år har det varit 5000 deltagartillfällen och därutöver har 1300 barn via skolbesök vid fl era tillfällen besökt Ishockey för alla. I genomsnitt har 1000 barn och ungdomar i veckan aktiverats. Under det gångna året har även en verksamhet för nyanlända asylsökande barn framgångsrikt startats upp.

Verksamheten har under det senaste året växt sig ännu starkare och positivt är att skolorna i området blivit mer aktiva och själva sökt sig till verksamheten. I och med fler besök i verksamheten öppnas också en ny värld upp för många av barnen och ungdomarna där de introduceras till det demokratistärkande föreningslivet. En av målsättningarna med projektet är att de som provat på ishockey och vill fortsätta sedan kommer in i den lokala klubben Kista HC:s ordinarie verksamhet.

Framtidsmålet för Ishockey för alla är att expandera verksamheten till fler platser i Stockholm för att tillgängliggöra ishockeyn för ännu fler barn och ungdomar. Det kommer dels att ske i befintliga ishallar men förhoppningsvis också i kombination med ökat intresse från distriktets kommuner för att öka antalet isytor som är tillgängliga för barn och ungdomar.

Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Sedan 1998 har vi tillsammans med Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna och Huddinge arbetat för att sprida glädje i sjuka barns vardag. Initiativtagare var målvakten Tommy Söderström.

Genom åren har många spelare besökt sjukhusen och hälsat på barn med både lättare åkommor samt allvarligare sjukdomar. I många fall har spelarna och barnen lärt känna varandra efter de återkommande besöken år efter år. Vi kan inte göra barnen friskare men vi kan få dem att glömma bort för en sekund och få dem att glädjas över att idolerna kommer på besök.

Bland våra ambassadörer som genom åren besökt sjukhusen finns Tommy Söderström, Nichlas Falk, Ronnie Pettersson, Jimmie Ölvestad och Henrik Eriksson.

Varje år bjuds också barnen med familj och vänner in till två matcher på Hovet. En dag anordnas också där de får prova på att spela hockey på Hovet tillsammans med spelare från A-laget.

Vi är oerhört tacksamma för samarbetet med Astrid Lindgrens Barnsjukhus och Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus och ser fram emot många år till.

Movember

Tillsammans med SHL och övriga SHL-klubbar har Djurgården under 2015 och 2016 samlat in pengar till Movember som arbetar för att uppmärksamma mäns hälsa. Fokus är på prostata- och testikelcancer och de insamlade medlen skänks till forskning i kampen mot cancer.

Klubbarna spelar i specialframtagna matchtröjor under en match i Movember och tröjorna auktioneras sedan ut.

Blodcentralen / Blodomloppet

Bloddonationer är en viktig del i sjukvården och Djurgården Hockey vill hjälpa till att uppmärksamma det - och i slutändan få fler att bli blodgivare. Som en del i att nå det målet anordnar vi tillsammans med Blodcentralen Stockholm en dag per säsong där blodbussen är på plats utanför arenan. I juni har Djurgårdens A-lag (2016 både herrar och damer) deltagit i Blodomloppet som är ett motionslopp som genomförs på Djurgården.

Partners Ishockey för alla