Söndag Sön 26 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Onsdag Ons 20 Oktober Okt
Idag 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
HV71
HV71

HV71 bröt förlustsviten - bortabesegrade Brynäs

21 februari 2019 21:25
HV71 bröt trenden - vann borta mot Brynäs
#BIFHV71

HV71 bröt den negativa trenden och kämpade sig till tre poäng i Gävle. Detta tack vare en stark förstaperiod. Segersiffrorna skrevs till slut till 4-2 mot Brynäs.


Brynäs skulle ligga tätt på HV71. Det var planen inför den första perioden. Men det var istället gästerna som långa stunder naglade sig fast i hemmalagets zon och man ställde David Rautio på flera prov. Joakim Andersson spräckte nollan efter drygt åtta minuters spel och även om hemmalaget fick ett par numerära överlägen var det HV71 som kunde göra matchens andra mål. Isac Brännström avslutade en fin spelvändning efter att Brynäs haft ett bra anfall. Gästerna saxade sig igenom det hemvändande Brynäsförsvaret och Isac Brännström kunde till slut peta in 0-2. Men med 12 sekunder kvar kunde Marcus Ersson få in en ack så viktig reducering. Skottet från blålinjen letade sig i bakom en skymd Felix Sandström.

– Jag tycker att vi var lite sömniga i början i några närkamper. De har två powerplay som vi dödar av på ett riktigt bra sätt. Annars tycker jag vi är det bättre laget, sa HV71:s 0-2-skytt, Joakim Andersson, till C More i paus.

Brynäshöjning - men underläge

Hemmalaget höjde sig under mittperioden och mycket handlade om 17-årige Victor Söderström. Han kvitterade med ett dragskott från blålinjen och bjöd på fint arbete i offensiv zon, bland annat vände han ut och in på Martin Fehervary med några fina dragningar. Men HV71 reste sig och kunde ta ledningen på straffslag genom Oscar Sundh. Sundh hade brutit sig loss och fick med sig straffen efter att han hakats. Efter det höjde Brynäs spelet och hemmalaget skapade några lägen men 2-3 stod sig perioden ut.

– Jag tycker att vi kommer upp lite bättre i andra. De får lite enkla mål. Vi ger bort två mål, sa Brynäs Nicklas Danielsson till C More.

HV71 vände trenden

Den tredje perioden innehöll några långa sekvenser utan avbrott. Närmast en kvittering var Emil Forslund som fick på ett fint, hårt slagskott från Felix Sandströms vänstra tekningscirkel. Pucken passerade Sandström men tog klockrent i yttersidan av stolpen och närmre än så kom egentligen inte hemmalaget. Skotten i den tredje skrevs till 7-5 för HV71, som totalt vann skotten med 22-18. Istället kunde Robin Figren punktera tillställningen med ett mål i tom bur med 17 sekunder kvar.

– Vi vet hur läget är. Det är tight att komma med tre torsk. Då borde man ha mycket revanschlust och det tycker jag att vi har idag, sa Figren till C More efteråt.

Brynäs tränare Magnus Sundqvist var inte nöjd med sitt lags prestation.

– Vi måste vara mycket rejälare. När vi inte skapar tryck i powerplay växer HV71. Sedan är det otur att de får 3-2 efter en stark period från oss. Men HV71 gör en bra bortamatch också, det ska vi inte ta ifrån dom, sa han.