Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Redhawks vinnare i arenan - igen

22 januari 2019 21:16

MALMÖ. Efter drygt två veckor med bara bortamatcher var Redhawks tillbaka i Malmö Arena igen - och visade att man är ett av seriens bästa hemmalag. I kväll besegrades ett formtoppat Djurgården sedan Redhawks avgjort i den tredje perioden.


Redhawks gladde fansen när laget var tillbaka hemma i Malmö Arena. En pigg inledning gav förvisso ingen målmässig utdelning, trots en del spel i numerärt överläge - men samtidigt höll Redhawks och Djurgården i schack.

Det var mållöst efter 20 spelade minuter och både Oscar Alsenfelt och hans kollega på andra sidan, Robin Jensen, höll tätt fram till Johan Olofsson kom fri. Tobias Ekberg lyfte en precis lobbpassning och friställde den vindsnabbe ytterforwarden, som firade sitt nysignerade tvåårskontrakt med att trycka in ledningspucken i krysset.

Ett par minuter efter målet tog emellertid Djurgården över. Gästerna skapade långa anfall och Alsenfelt sattes på prov - som han också klarade. Men när Redhawks bytte lite långsamt kom SHL:s skyttekung, Emil Bemström, fri och visade varför han gjort flest mål i ligan.

Därmed var det oavgjort efter 40 spelade minuter - och kanske ett momentum som talade för Djurgården. Men i tredje svarade Redhawks för sin bästa period i matchen. Frederik Storm kunde tidigt lirka in en ny ledningspuck på en magnifik passning från Anton Mylläri. Några minuter senare kontrade Lars Bryggman in trean och därefter stängde Redhawks matchen.

Den första trepoängaren denna sidan årsskiftet var därmed ett faktum - och likaså sett till prestationen. Om mindre än 48 timmar smäller det igen, när lagen drabbar samman i Stockholm.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Djurgården 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

27:59 1-0 Johan Olofsson (Ekberg, Mylläri)
35:44 1-1 Emil Bemström (Garrison)

43:28 2-1 Frederik Storm (Mylläri, Bryggman)
50:40 3-1 Lars Bryggman (Olofsson, Komarek)

Skott: 37-36 (11-7, 13-20, 13-9)
Publik: 5 941 personer (Malmö Arena)