• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Djurgården går för publikfest och ny seger

11 januari 2019 15:15
#DIFLHC

Det vankas lapp på luckan när Hovet på lördagen slår upp dörrarna för Järnkaminernas dag. Djurgården med en blytung seger borta mot Skellefteå ställs mot Linköping som förlorat båda mötena med stockholmarna den här säsongen.


Noterbart Djurgården

– Djurgården kommer från en stark 3-1-seger borta mot Skellefteå på torsdagen. Grovjobbaren Henrik Eriksson gjorde 1+1, men showen stals av burväktaren Adam Reideborn som var helt fantastisk och räddade 41 av 42 skott från västerbottningarna.

– Djurgården har vunnit båda mötena med Linköping under säsongen. Det första mötet vann stockholmarna med 4-3 efter straffar i Saab Arena. Det andra spelades på Hovet dagen efter och då segrade Djurgården återigen, den gången med 2-1.

Emil Bemström blev också målskytt senast och har nu gjort 13 mål den här säsongen. Detta gör att talangen är i delad ledning i SHL:s skytteliga.

Noterbart Linköping

– Torsdagen blev mörk för Linköping som föll med 4-2 mot Mora på hemmais. Det var också slutet på östgötarnas segersvit som varade i fyra matcher.

Nick Sörensen stod för ett av målen i förlustmatchen mot Mora på torsdagen, målet kom dessutom i powerplay där östgötarna haft stora problem den senaste tiden. Det var Sörensens första mål sedan 6 december och forwarden har totalt gjort 11 kassar.

– Just Linköpings powerplay har över den senaste månaden inte alls fungerat. På 7 matcher och 16 försök i spelformen har endast två mål fallit. Det gör att östgötarna över den perioden är näst svagast i SHL med en powerplayprocent på 12,50, endast Färjestad har svagare statistik.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFLHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.