• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Djurgården går för publikfest och ny seger

11 januari 2019 15:15
#DIFLHC

Det vankas lapp på luckan när Hovet på lördagen slår upp dörrarna för Järnkaminernas dag. Djurgården med en blytung seger borta mot Skellefteå ställs mot Linköping som förlorat båda mötena med stockholmarna den här säsongen.


Noterbart Djurgården

– Djurgården kommer från en stark 3-1-seger borta mot Skellefteå på torsdagen. Grovjobbaren Henrik Eriksson gjorde 1+1, men showen stals av burväktaren Adam Reideborn som var helt fantastisk och räddade 41 av 42 skott från västerbottningarna.

– Djurgården har vunnit båda mötena med Linköping under säsongen. Det första mötet vann stockholmarna med 4-3 efter straffar i Saab Arena. Det andra spelades på Hovet dagen efter och då segrade Djurgården återigen, den gången med 2-1.

Emil Bemström blev också målskytt senast och har nu gjort 13 mål den här säsongen. Detta gör att talangen är i delad ledning i SHL:s skytteliga.

Noterbart Linköping

– Torsdagen blev mörk för Linköping som föll med 4-2 mot Mora på hemmais. Det var också slutet på östgötarnas segersvit som varade i fyra matcher.

Nick Sörensen stod för ett av målen i förlustmatchen mot Mora på torsdagen, målet kom dessutom i powerplay där östgötarna haft stora problem den senaste tiden. Det var Sörensens första mål sedan 6 december och forwarden har totalt gjort 11 kassar.

– Just Linköpings powerplay har över den senaste månaden inte alls fungerat. På 7 matcher och 16 försök i spelformen har endast två mål fallit. Det gör att östgötarna över den perioden är näst svagast i SHL med en powerplayprocent på 12,50, endast Färjestad har svagare statistik.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFLHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.