• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Djurgården går för publikfest och ny seger

11 januari 2019 15:15
#DIFLHC

Det vankas lapp på luckan när Hovet på lördagen slår upp dörrarna för Järnkaminernas dag. Djurgården med en blytung seger borta mot Skellefteå ställs mot Linköping som förlorat båda mötena med stockholmarna den här säsongen.


Noterbart Djurgården

– Djurgården kommer från en stark 3-1-seger borta mot Skellefteå på torsdagen. Grovjobbaren Henrik Eriksson gjorde 1+1, men showen stals av burväktaren Adam Reideborn som var helt fantastisk och räddade 41 av 42 skott från västerbottningarna.

– Djurgården har vunnit båda mötena med Linköping under säsongen. Det första mötet vann stockholmarna med 4-3 efter straffar i Saab Arena. Det andra spelades på Hovet dagen efter och då segrade Djurgården återigen, den gången med 2-1.

Emil Bemström blev också målskytt senast och har nu gjort 13 mål den här säsongen. Detta gör att talangen är i delad ledning i SHL:s skytteliga.

Noterbart Linköping

– Torsdagen blev mörk för Linköping som föll med 4-2 mot Mora på hemmais. Det var också slutet på östgötarnas segersvit som varade i fyra matcher.

Nick Sörensen stod för ett av målen i förlustmatchen mot Mora på torsdagen, målet kom dessutom i powerplay där östgötarna haft stora problem den senaste tiden. Det var Sörensens första mål sedan 6 december och forwarden har totalt gjort 11 kassar.

– Just Linköpings powerplay har över den senaste månaden inte alls fungerat. På 7 matcher och 16 försök i spelformen har endast två mål fallit. Det gör att östgötarna över den perioden är näst svagast i SHL med en powerplayprocent på 12,50, endast Färjestad har svagare statistik.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFLHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.