• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Idag 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Ska powerplay-spelet ta Djurgården ur svackan?

10 januari 2019 12:00
#SKEDIF

Två tippade topplag gör upp om viktiga poäng lite längre ner i tabellen när Djurgården reser norrut till Skellefteå, ett lag man har besegrat två gånger om den här säsongen. Men Skellefteå tog en fin skalp senast, när Färjestad besegrades på just hemmaplan.


Noterbart Skellefteå

– Skellefteå har de två spelarna som skjuter mest i ligan. Joakim Lindström och Oscar Möller är de enda spelarna som har skjutit över 100 skott på mål inför torsdagens matcher. Båda två har 108 skott på mål. Lindström på 29 matcher, Möller på 30.

– Just Joakim Lindström är den spelare som har störst inverkan på Skellefteås offensiv. Med honom på isen tar Skellefteå 61,18% av skotten på mål. Hans Corsi säger alltså att Skellefteå är det dominanta laget när han spelar. Bland de spelare med minst 12 matcher på kontot i år är det bara Tom Wandell i Örebro (63,38%) och Janne Pesonen i Växjö (62,50%) som har bättre siffror.

– Backen Emil Djuse har gjort poäng i tre raka matcher, totalt fyra assist, efter att han gjort en poäng på de sju föregående matcherna. Djuse har totalt gjort fyra mål och tio assist i år. Hans poängmässigt bästa säsong var förra året då han gjorde tre mål och 18 assist för 21 poäng. Håller han det här snittet landar 25-åringen från Östersund på mellan 22 och 23 poäng.

Noterbart Djurgården

– Efter en okej inledning på säsongen har Djurgårdens maskineri hackat betänkligt. Laget har inte vunnit två raka matcher (eller fler) sedan de tog tre raka segrar mellan den 27 oktober och 1 november då Växjö först besegrades innan stockholmarna vann ett back-to-back-möte mot Linköping.

– Det är inte bara kollektivet Djurgården som har lite grus i maskineriet. Succévärvningen från nyss nämnda Linköping, Jakob Lilja, har ”bara” gjort tre poäng (1+2) på de senaste sju matcherna. Trots svackan ligger Lilja fortfarande tvåa i poängligan med sina 26 poäng (8+18).

– Djurgården är tredje bästa lag i powerplay med sina 23,33%. På de fem senaste matcherna har man 22,22 procents utdelning (fyra mål på 18 försök). I 4-2-segern mot Växjö den 30 december nätade man dock tre gånger på åtta försök.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.