• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Ineffektivitet straffade Skellefteå mot Djurgården

10 januari 2019 22:23
Djurgårdsspelare firar mål och åker mot avbytarbåset.
#SKEDIF

Det var två formsvaga lag som möttes i Skellefteå den här kvällen. Hemmalaget bombarderade Djurgården med skott under större delar av matchen, men det var bortalaget som stod för effektiviteten. Två mål på fyra minuter i den första perioden lade grunden för en skön vinst för Djurgården, med matchsiffrorna 3-1.


Det var hemmalaget som inledde klart piggast i öppningsakten och fick utdelning efter cirka fem minuter när Edwin Hedberg stod för en fin individuell prestation. Skellefteå hade trycket och de flesta möjligheterna, men när Djurgården väl fick chanserna var de extremt giftiga. Lagets första och tredje skottet på mål, signerat Emil Bemström respektive Henrik Eriksson, satt bakom Skellefteåmålvakten Gustav Lindvall och Djurgården hade vänt på steken. Trots att hemmalagen vann skotten med 15-6 var det bortalaget som lämnade isen i förarsitsen.

– Vi borde kunna åka mer skridskor och spela enklare, vi slarvar allt för mycket, sa Djurgårdens Emil Bemström till CMore i paus.

Reideborn storspelade

I den andra perioden behöll Skellefteå kommandot och bombarderade en storspelande Adam Reideborn med skott. Hemmalaget vann skottstatistiken med 14-5 och satte hård press på Djurgården, som tvingades slå ifrån sig stora delar av perioden. Trots detta slutade perioden mållös.

–Vi skapar lägen, men det gäller att sätta dit dem. Vi har varit lite målsnåla på sistone, sa Skellefteås Edwin Hedberg till CMore.

Hemmalaget började piggt även i slutperioden, men Djurgården kom in mer i perioden ju längre den led. Skellefteå kom till allt färre chanser och fick till slut chansa med att ta ut sin målvakt, men efter ett pucktapp i offensiv zon kunde Jonatan Davidsson lägga in pucken i öppen bur och slå in spiken i kistan. 3-1 till Djurgården, som kunde vinna matchen trots att man sköt 20 skott färre än sina motståndare.

Adam Reideborn, som stoppade 41 skott, var nöjd efteråt.

– Det är viktigt för oss, vi har krigat på de senaste matcherna men slarvat för mycket. Idag höll vi det tajtare, vi krigade och vi fick tre poäng idag, sa Djurgårdsmålvakten till Cmore.

En tung förlust för Skellefteå som, sina många chanser till trots, inte lyckas ändra sin formkurva efter denna match.

Se highlights från matchen här.