• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Idag 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Djurgården
DIF

Toppmöte i norr - Djurgården blickar mot Luleå

7 december 2018 15:00
#LFHDIF

Senast som Luleå och Djurgården gjorde upp slutade det med bortavinst på Hovet efter avgörande från Einar Emanuelsson. Toppduon laddar nu för nästa styrketest - en match där Djurgården har chans att klättra i tabellen.


Noterbart Luleå

– Efter att ha stormat fram och plockat fyra raka vinster tog det stopp senast. Luleå föll då mot Färjestad i en match där laget faktiskt gick mållösa - 0-1 på bortais.

– Mot Djurgården har dock norrbottningarna fina minnen från tidigare på hösten. Duons möte på Hovet i början på oktober slutade 1-2 till Luleå, efter ett förlängningavgörande. Segerskytt den gången var Einar Emanuelsson.

– Jack Connolly har varit strålande stora delar av säsongen och slåss i toppen av poängligan. Amerikanen har nio mål och tio assist, något som ger 19 poäng och en sjätteplats i hela SHL.

Noterbart Djurgården

– I avsaknad av sin radarpartner Jacob Josefson har Jakob Liljas poängskörd fallit en aning. På torsdagen var dock nyförvärvet tillbaka som stor festfixare på Hovet. I förlängningen av rysaren mot Skellefteå klev Lilja fram med segermålet som innebar 3-2.

– Bonuspoängen håller Djurgården kvar på rätt sida om kvartsfinalstrecket. Tabellsexan har 38 poäng, vilket är fyra färre är Luleå som är tvåa i SHL. Även förstaplatsen i ligan är lika många poäng bort och Djurgården kan vid seger i helgen avancera rejält.

– I vinsten över Skellefteå kom laget tillbaka från ett tvåmålsunderläge. Olle Alsing och Jonathan Davidsson hämtade halvvägs genom den andra perioden upp till likaläge med varsitt mål inom loppet av bara någon minut.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.