Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Skellefteå
SKE

Förlängningsförlust på Hovet

6 december 2018 21:32
Referat

Med den nya förstärkningen med i truppen och en revanschlust reste Skellefteå ned till Stockholm, Hovet och ett möte mot Djurgården. Efter en känslofylld match med många svängar krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Hemmalaget drog där det längsta strået, och Skellefteå fick åka hem med en poäng i bagaget.


Det är en fartfylld och känslofylld match som spelas från start. Redan efter en och en halv minut faller första utvisningen och Skellefteå spelar sitt första boxplay. Men bara sextio sekunder in i det drabbas Djurgården av en utvisning och båda lagen spelar med fyra man på isen. Det är ett ställningskrig som utkämpas där varken gästerna eller hemmalaget tar taktpinnen. Spelet pendlar fram och tillbaka mellan zonerna utan att någon kommer till några farligare skott. Det är dock Djurgården som kommer närmast, och Gustav Lindvall får svara för räddningar på två frilägen. När hemmalaget visat framfötterna vaknar gästerna till och skapar tumult framför målet, men det är bara målvakten som passerar mållinjen. Med två minuter kvar svallar känslorna återigen, och Edwin Hedberg får tillsammans med den forne Skellefteå-spelaren Alexander Urbom sätta sig på bänken för roughing.

Målen duggar tätt
Även den andra perioden bjuder på en känsloanstormning och efter bara två minuter är nästa utvisning ett faktum. Skellefteå får chansen att återigen spela numerärt överläge. Och det utnyttjas. Med Jimmie Ericsson på kontoret framför målvakten prickskjuter Jocke Lindström in 1–0. Hemmalaget svarar upp och varvar tumult framför Gustav Lindvall med långa anfallsbyten. Men istället för ett mål får Djurgården återigen sätta sig på botbänken och gästerna får möjligheten att utöka ledningen. Powerplayet utnyttjas inte, men efter lite mer än tio minuter snor Edwin Hedberg till sig pucken och sticker. Med sig har han Andreas Wingerli, som får pucken och inte gör några misstag. 2-0 är ett faktum. Men efter det får Djurgården nog. 18 sekunder senare slänger sig Lindvall för att nå pucken, men reduceringen smiter över mållinjen. En och en halv minut senare går Jonathan Pudas klubba av i anfallszonen, hemmalaget skapar ett friläge och utnyttjar det. Matchen är utjämnad. Strax därefter drabbas Skellefteå dessutom av ett boxplay, men gästerna reder ut det numerära underläget. Djurgården pressar dock hårt mot sitt mål, men Gustav Lindvall i kassen står för flera stora räddningar och räddar likaläget in i den sista akten.

Kort förlängning avgjorde
Den jämna matchbilden fortsätter att prägla spelet inledningsvis i den tredje perioden. Båda lagen skapar chanser, men ju närmare tio minuter perioden kommer, desto mer tar gästerna över. Skellefteå trycker på och skapar några farliga lägen, men snart svänger det åt andra hållet. Istället är det hemmalaget som ligger på för ett ledningsmål. Med mindre än två minuter kvar drabbas dock hemmalaget av en utvisning, och Skellefteå får chansen att avgöra i powerplay. Skotten haglar runt Djurgårdskeepern, men läget hinner inte utnyttjas på ordinarie matchtid. De 20 inledande sekunderna i förlängningen avlossar gästerna ännu ett farligt skott, men istället för att plocka hem extrapoängen kommer hemmalaget i en spelvändning. Gustav Lindvall lyckas inte hålla bort pucken, utan Skellefteå får nöja sig med en poäng.