Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Örebro
ÖRE

Djurgården knäckte Örebro - Eriksson målskytt igen

24 november 2018 19:00
#DIFÖRE

Djurgården spelade hem tre nya poäng och Henrik Eriksson visade att han trivs bäst mot Örebro. Centertanken slog till på nytt i 4-1-vinsten hemma på Hovet, där Emil Bemström inledde målskyttet.


Senast som Djurgården och Örebro hade gjort upp sprang stockholmarna ifrån till hela 8-2. Tre av målen gjordes den gången av Henrik Eriksson, som efter det där mötet i september gått mållös. På lördagen var det dags igen för de båda lagen att ställas mot varandra, och mycket riktigt passade Eriksson på att skriva in sig i målprotokollet på nytt. Innan dess hade dock en hel del annat ägt rum på Hovet.

Hemmafansen hade knappt hunnit bänka sig innan Emil Bemström med 32 sekunder på matchuret skickade upp Djurgården i ledning. Målet kom efter en offensiv tekning, där Sebastian Strandberg forcerade fram pucken till kedjekamraten, och blev starten på en massiv press. Ett utspelat Örebro trycktes tillbaka djupt och räddades gång efter annan av Stefan Stéens parader. Målvakten var däremot utan chans när Bobbo Peterson drev igång ett kontring och serverade Marcus Davidsson som lurade ner Stéen och lyfte upp 2-0 i nättaket.

Sundblad besviken: "Visar alldeles för mycket respekt"

Skotten i den första perioden skrevs till 14-6, men Djurgården var inte färdiga än på långa vägar. I spel fem mot fyra pricksköt Linus Hultström in trean och bara två minuter in i mittperioden lämnade Stéen plats för Eero Kilpeläinen i Örebromålet. Inbytte Kilpeläinen hann med en fin räddning på Daniel Brodin, men det fanns en spelare som vare sig han eller Örebro kunde stoppa. Henrik Eriksson gjorde precis som i höstens tidigare möte och bröt direkt på tekning fram för att forcera in 4-0.

Underläget till trots bet Örebro tillbaka - ordentligt. Närkelaget stod för en urstark andra halva av perioden och radade upp avslut mot Adam Reideborn. Marcus Björk lyckades slutligen spräcka Reideborns nolla med ett powerplaymål en bit in i tredje, men Djurgården kunde kontrollera tillställningen. Stockholmslaget vann med 4-1 och förlängde Örebros negativa formkurva.

– Vi gör en dålig första period, vi visar alldeles för mycket respekt i början. De kommer med sån fart och sköljer över oss. 30 sekunder och 0-1 på Hovet är inte den start som vi ville ha, summerade Örebrotränaren Niklas Sundblad i C More och fortsatte;

– Halva matchen gör vi en bra insats, men det är ju för sent. Vi ligger då under med 3-0 på bortaplan.

Se highlights från matchen här.