• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Djurgården
DIF

Växjö övertidsvann mot Djurgården

22 november 2018 22:11
#VLHDIF

Växjö såg ut att gå mot seger men matchen hårdnade och gick till förlängning, där hemmalaget till slut drog längsta strået. "Vi börjar spela ut lite mer när vi ligger under med 3-1. Sen tycker jag att Växjö är det bättre laget", kommenterade Djurgårdstränaren Robert Ohlsson efteråt.


Det blev en hård men inte särskilt ful förstaperiod där lagen kände på varandra med några fina tacklingar och bra chanser. Växjö inledde bäst och skapade i princip en trippelchans tidigt i perioden innan Jakob Lilja fick pröva Viktor Fasth i ett friläge. Långa anfall och en och annan markeringsmiss gav lagen chanser åt båda håll.

Jonathan Davidsson spräckte nollan med knappt två minuter kvar av inledningsperioden när han snappade upp en lös puck på bortre stolpen.

Växjö vann skotten i den första perioden med 10-7 men hemmalaget la sedan i en annan växel i mittakten. Och vändningen kom. Janne Pesonen vaskade fram några chanser och träffade bland annat ribban från nära håll. Men kvitteringen kom från betydligt längre håll när Peter Andersson i powerplay fick på en rejäl missil som letade sig in bakom en storspelande Adam Reiderborn i Djurgårdens mål. Med 2:48 kvar av perioden gav Linus Högberg Lakers ledningen.

Bättre bortalag efter timeout

Samme Fröberg skickade sedan in 3-1 efter 6:09 av den tredje perioden. Då tog Djurgårdstränaren Robert Ohlsson timeout. En timeout som gav resultat.

– Vi börjar spela mer efter det och kommer igång, sa Ohlsson till C More efteråt.

Och det gjorde man verkligen. Bara 37 sekunder efter Fröbergs 3-1 reducerade gästerna genom Jepser Pettersson och med drygt åtta minuter kvar av perioden kom också kvitteringen, genom Jakob Lilja.

Sekunder från straffar

Matchen gick till förlängning där lagen bytte chanser med varandra men det mesta pekade på att straffläggning skulle avgöra tillställningen. Men med sex sekunder kvar av övertiden avgjorde Janne Pesonen när han överlistade Reiderborn lågt.

– En tuff bortamatch. Vi får slita mycket med passningsspelet. Växjö är aggressiva och ligger på. Vi börjar spela ut lite mer när vi ligger under med 3-1. Sen tycker jag att Växjö är det bättre laget om jag ska summera det hela, analyserade Ohlsson efteråt och han fick visst medhåll av Växjös matchhjälte:

– Det var en tight match. Båda lagen stod för bra hockey. När de ligger under blir de mer desperata. Jag tycker inte vi spelade dåligt där, men det kan vi lära oss av, sa Pesonen.

Se highlights från matchen här!