• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Djurgården
DIF

Brynäs kämpade ner Djurgården - igen

17 november 2018 17:21
#BIFDIF

Den 24 oktober vann Brynäs på Hovet efter en perfekt genomförd defensiv insats. Returmötet i Gävle blev lika tät och det var återigen Brynäs som fick med sig alla tre poängen efter att Jesper Jensen bröt dödläget i tredje perioden.


Brynäs kom ut starkt och med pigga ben vaskade de fram en del lägen inledningsvis. Djurgården kom in i spelet allt eftersom men trots chanser åt båda håll var det mållöst efter första perioden.

– Det funkar helt okej för vår kedja. Jag försöker göra så gott jag kan, han (Jacob Josefson) är seriens mest kompletta spelare, sa Djurgårdens Sebastian Strandberg till C More.

Ja för första gången kom Djurgården till spel med sin superkedja bruten. I Jacob Josefsons frånvaro (utgick skadad i senaste matchen) vikarierade Strandberg som center mellan Daniel Brodin och Jakob Lilja.

Det var fortsatt mållöst även efter andra perioden. Bra målvaktsspel såklart, men de sattes å andra sidan inte på så stora prov utan avsluten kom från lite sämre lägen, vilket också tydde på bra försvarsspel från båda lagen. Varsin ramträff var det närmaste mål vi fick se.

– De har första perioden, men vi tar över i andra tycker jag. Så det är ställningskrig där ute, gäller fortsätta jobba hårt och ta vara på lägena, sammanfattade Brynäs Joel Kellman till C More i andra periodpausen.

Det förlösande målet

Det var precis vad Jesper Jensen lyckades göra sex minuter in i tredje. Tillbaka efter en fem matchers lång avstängning var det han som med en backhand från minimal vinkel lyckades bryta dödläget när Adam Reideborn lämnade en liten men tillräcklig lucka vid främre stolpen.

Djurgården tvingades satsa framåt i jakt på kvittering, hade ett par fina lägen, men med uttagen Djurgårdsmålvakt var det istället Brynäs Johan Alcén som kunde spika slutresultatet till 2-0.

– Skönt att vinna, jämn match. Det är små marginaler, vi får in ett turmål som vi sen kan spela på resten av matchen, sammanfatade Brynäs Jesper Jensen till C More efteråt.

Se highlights från matchen här.