• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda förstörde Jonsson-Fjällbys återkomst

15 november 2018 22:05
#DIFFHC

Mycket av förhandssnacket handlade om Jonsson-Fjällbys återkomst i Djurgården. Publikfavoriten hann nätt och jämnt landa på svensk mark innan han kastades in i toppmötet med Frölunda. Det blev en assist för "Jägaren", men till slut stod bortalaget som segrare efter straffläggning.


Att det var toppmöte på Hovet gick inte att ta miste på då båda lagen kom ut starkt och ville sätta tonen. Inledningsvis var det Frölunda som vaskade fram de hetaste chanserna men efter att ha dödat ett boxplay var det powerplay-specialisten Emil Bemström som bröt dödläget när Joel Lundqvist satt i utvisningsbåset. Djurgårdsfansen höll säkert andan senare i perioden när storstjärnan Jacob Josefsson vred sig i plågor i en duell där han faktisk åkte på 2 + 10 minuters utvisning själv.

– Vi gör en okej period men kan ännu lite bättre, tyckte målskytten Emil Bemström som förklarade varför han gjort sju av sina tio mål i just powerplay så här:

– Det gäller att hitta en tajming och veta var man ska stå.

I den andra perioden var det dags för Jonsson-Fjällby att kliva in i handlingarna på allvar. Den snabbe ytterforwarden vände spelet och fick med sig radarpartnern från fjolårssäsongen Jonathan Davidsson. Jonsson-Fjällby hittade över med en perfekt diagonalpassning som Davidsson utnyttjade på bästa sätt och plötsligt hade Djurgården dubblerat sin ledning. Men Frölunda gav sig inte. Unge backen Filip Westerlund gav göteborgarna hoppet åter när han kvitterade med sitt första SHL-mål i karriären och i slutet av perioden gjorde Simon Hjalmarsson 2-2 i powerplay.

– Det var riktigt skönt, grabbarna var framme och gratulerade mig, konstaterade en glad Filip Westerlund i C Mores intervju.

– Tränarna vill att vi backar följer med upp så det är bara att sticka när chansen finns, la han till.

Frölunda straffade Djurgården

Isen låg fortfarande blank i den tredje perioden när Frölunda för första gången i matchen tog ledningen. Simon Hjalmarsson vann förtjänstfullt pucken i sarghörnet och hittade Jonathan Sigalet på den bortre stolpen som inte gjort något misstag. Och bortalaget höll ledningen långt om länge, innan ett annat nyförvärv i Djurgården, Petteri Wirtanen, lyckades kvittera efter fint passningsspel i offensiv zon. Det målet betydde 3-3 och blev det sista i ordinarie tid. I förlängningsspelet hann Djurgården spela powerplay och Ryan Lasch pricka undersidan av ribban på straffslag men några mål blev det inte. Straffläggning fick avgöra och där blev Frölundas Patrik Carlsson hjälte. I och med segern gick Frölunda förbi Djurgården i tabellen och ligger nu tvåa bakom serieledande Luleå.

Se highlights från matchen här.