• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Mora
MIK
Borta
Skellefteå
SKE

Ny straffseger för Mora - Abbott matchhjälte

13 oktober 2018 20:40
#MIKSKE

Mora IK plockade andra raka straffsegern i Jalas Arena på lördagskvällen. I en böljande drabbning mot Skellefteå drog Dalalaget det längsta strået och knep bonuspoängen i straffläggningen, där Spencer Abbott blev matchhjälte.


Det var Skellefteå som inledde starkast i Jalas Arena, där västerbottningarna framförallt i spel fem mot fyra skapade en bastant press. Mora hade svårt att få ut pucken ur den egna zonen vilket gav bortalaget fina möjligheter, men Christian Engstrand höll tätt i Moramålet.

Dalalaget åt sig sakta men säkert in i matchen och fick till slut in det första målet. Erlend Lesund dunkade in en puck och i slottet stod en omarkerad Matt Bailey som rakade in returen bakom Gustaf Lindvall. Mora var sedan nära att utöka samtidigt som även Skellefteå matade på för en kvittering, men uddamålsställningen stod sig perioden ut.

– Vi är inte tillräckligt intensiva och vi vinner för få närkamper. Det är mycket som måste bli bättre. Det gäller att vi jobbar hårdare på lösa puckar och tävlar hårdare, summerade en missnöjd Joakim Lindström till C More i pausen.

Böljande spel matchen igenom

Matchen böljade fram och tillbaka och chanserna var många åt bägge håll, men det var endast västerbottningarna som fick utdelning i mittenakten - två gånger om. Robin Alvarez såg till att utjämna efter ett fint förarbete av Albin Eriksson fem minuter in i perioden och med mindre än minuten kvar kunde Skellefteå fullborda sin vändning. Oscar Möller, som först missade pucken, snappade snyggt upp trissan igen innan han vandrade in i slottet och skickade in 1-2-målet bakom Engstrand.

Mora inledde den tredje perioden piggast, vilket till slut också skulle ge utdelning. Drygt åtta minuter in i akten kom 2-2-målet, när Michael Haga elegant snärtade in kvitteringen i förstakrysset bakom Skellefteåkeepern Lindvall. Mötet gick till förlängning och så småningom också straffar - för andra matchen i följd för Moras del - och även denna gång skulle dalalaget dra det längsta strået. Matchhjälten blev Spencer Abbott som satte den avgörande straffen och gav Mora säsongens femte seger, varav den fjärde tvåpoängaren.

– Jag tycker att vi spelade rätt bra och skapade en hel del chanser över hela matchen. Då är det självklart väldigt skönt att vända på det här sättet mot ett sådant här bra lag, summerade matchhjälten Spencer Abbott i C More i pausen.

Se highlights från matchen här.