Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Timrå
TIK

Trots flera kvitteringar blir Timrå poänglösa i Stockholm

13 oktober 2018 17:40
Efter match

Det var den andra matchen i vår roadtrip söderut och det blev en händelserik tillställning. Djurgården inledde med att gå till en 2-0 ledning men Timrå kom tillbaka och kvitterade. Detta hände ytterligare två gånger innan Djurgården kan gå ifrån och avgöra i den tredje perioden.


Händelserik första period

Matchen börjar stabilt från båda lagen men det dröjer inte lång tid innan Djurgården tar kommandot. Och knappt fyra minuter in i perioden smäller Djurgården in matchens första mål. Timrå hinner inte ens andas ut innan är Djurgården framme igenom gör 2-0, knappt 50 sekunder efter det första målet. Därefter fortsätter Djurgården att pressa på Timrå för ytterligare ett mål och får ett guldläge där pucken är ytterst nära att passera mållinjen en tredje gång men med lite tur håller Svedberg pucken utanför målet. Vid det här läget tar även Fredrik Andersson timeout.

Timeouten ser ut att göra skillnad då laget kom ut efter det nästan som ett helt nytt lag. Man är med i matchen nu istället för totalt överkörda. Man håller även i taktpinnen stundtals i ett par minuter. Med 8 minuter kvar av perioden får man även spela matchens första powerplay då Djurgårdens Gustav Possler åker på matchens första utvisning. Men det blev ett kort powerplay efter att Timrås Ludvig Rensfeldt åkt ut endast 31 sekunder senare för en tripping. Fyra mot fyra-spelets enda egentliga händelse var en kollision mellan David Printz och en Djurgårdsspelare som resulterade i någon minuts speluppehåll.

Därefter kommer Timrå tillbaka rejält. Man tar kommandot över matchen och endast en minut efter att båda utvisningarna är över styr Jeremy Boyce in Timrås första mål bakom Adom Reideborn! Timrå fortsätter att pressa på Djurgården som är i rejäl brygga efter målet. Med tre minuter kvar av perioden fångar Filip Hållander pucken bakom Djurgårdens mål, passar upp den längst banan till Sebastian Collberg som drar bort Adam Reideborn och kan sätta kvitteringen i öppet mål! Timrå kvitterar!

Timrå fortsätter därefter att vara det spelförande och det bättre laget. Djurgården längtar till periodpausen men innan spelarna får vila får Sebastian Strandberg vila lite i förväg efter att han drar på sig Djurgårdens andra utvisning. Men Djurgården håller ut i avslutningen och lagen får gå till periodpaus med två mål var. Timrå inleder den andra perioden med 50 sekunders powerplay.

Målkalaset fortsätter

Timrå inleder perioden i powerplay men lyckas inte förvalta den korta tid man fick med en man mer på isen. Istället turas lagen om att hålla i pucken i några minuter innan Djurgården får ett två mot ett-läge som man förvaltar genom att passa pucken under Andreas Molinder och sedan sätta den i en öppen bur. Otagbart av Niklas Svedberg.

Men Djurgårdens jubel blev kortvarigt. Endast någon minut senare skjuter tidigare Djurgårdsspelaren Alexander Falk från ena tekningscirkeln i Djurgårdens zon som går in bakom Adam Reideborn och vi har ett likaresultat igen!

Fortsättningsvis är det väldigt jämnt mellan lagen, med lite övervikt för Timrå möjligtvis. Djurgården slarvar en hel del i egen zon men samtidigt kan inte Timrå ta vara på chanserna man får. Detta spel fortsätter under en lång period. Disciplinerat från båda lagen vilket även resulterar i en ganska chansfattig spelsekvens.

Som en blixt från klar himmel återtar däremot Djurgården återigen ledningen i matchen efter ett skott från Jacob Josefsson. Det går in på Svedbergs stötsida efter att han glidit för långt mot ena stolpen. Men skam den som ger sig. Direkt efter målet går Timrå på full offensiv för att återigen kvittera matchen. Man pressar på Djurgården i en lång spelsekvens där man ser hur Djurgårdens spelare knappt orkar stå upp på skridskorna. Denna press ställer även Djurgårdens backar när Filip Hållander, återigen passar upp på banan där Ludvig Rensfeldt står redo att smacka in ytterligare en kvitteringspuck!

Likt den första perioden är Djurgården i rejäl brygga i slutet av perioden. Timrå pressar på för att hamna i ledning inför den tredje perioden men Djurgården håller undan, likt den första perioden. Andra perioden slutar även den 2-2 och totalt har vi 4-4 på resultattavlan.

Djurgården avgör

Timrå får inleda den tredje perioden i powerplay efter att Daniel Brodin fått åka och sätta sig i utvisningsbåset efter lite gruff i samband med slutsignalen perioden innan. Timrå kan dock inte förvalta chansen utan istället drar man själv på sig en utvisning några sekunder efter att Djurgården är fulltaligt. Alexander Falk är den som får åka och sätta sig. Likt Djurgården försvarade sig Timrå på ett bra sätt och klarar sig undan ett baklängesmål. I samma sekund som Alexander Falk kliver ut på isen får han en pass från egen zon och får möjlighet att komma helt fri med Adam Reideborn i Djurgårdsmålet. Men mål uteblir. Djurgården behåller dock taktpinnen i matchen och sätter en tung press på Timrå som försvarar sig febrilt.

Timrå kommer dock tillbaka in i matchen och kämpar tillbaka och är ytterst nära på att göra mål. Timrå kommer tillbaka så pass mycket att Djurgårdens tränare Robert Ohlsson känner sig tvungen att begära en timeout med lite drygt 10 minuter kvar av perioden. Och det är en rejäl timeout som tas, Djurgården blir som en ångvält därefter och får 2 – 3 lägen där pucken endast är centimeter från att gå över mållinjen. Djurgården cementerar sitt spel i Timrås zon och efter någon minut av bra målchanser hittar pucken in bakom Svedberg och vi har en 5-4 ledning till Djurgården.

Strax därefter får Timrå chansen att komma igen. Djurgårdens Daniel Brodin får åka och sätta sig i utvisningsbåset ytterligare en gång denna match. Trots att Timrå skapar rejält med chanser under det efterföljande numerära överläget är Djurgården täta och i samma sekund som Djurgården blir fulltaligt roffar Djurgårdens Jonathan Davidsson åt sig pucken på blålinjen och kommer helt fri med Niklas Svedberg. Väl där gör han inga misstag och stänker in 6-4 målet.

Timrå kämpar på i slutet för att komma ikapp. Sebastian Collberg blir helt ren med Reideborn men lyckas inte få in pucken i nätet och bara någon minut senare är det Sebastian Ohlssons tur att få ett guldläge, men likaså där så blir det inget mål. Istället kan Djurgården med bara sekunder kvar av matchen göra ett sista mål i öppen kasse. Matchen slutar 7-4 till Djurgården.

Nästa hemmamatch

Nu är det nya tag som gäller. Nästa hemmamatch spelas torsdagen 18e oktober kl 19:00 och det är Rögle BK som står för motståndet. Ditt stöd gör skillnad! Köp din biljett på tik.ebiljett.nu. Nytt för den matchen är att det hänger en ny mediakub i taket då!

TIK-aktien

Ni vet väl att ni kan bli delägare i Timrå IK? Anmäl ditt intresse till TIK-aktien idag på denna länk

Vinn Bilen

Nu drar vi igång Volvolotteriet igen! Köp en lott av tusen och var med i dragningen av Volvo XC60 som står i NHK Arenas entréhall. Klicka på bannern nedan för mer information

Har du laddat ner spelschemat i mobilen?

Du kan ladda ner eller prenumerera på spelschemat till din kalender nu så har du samtliga matcher under säsongen 2018/2019 direkt i din telefon/dator.