• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Idag 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Djurgården
DIF

"The Tank" bakom Djurgårdens storseger

22 september 2018 20:47
#ÖREDIF

Henrik "Hank the Tank" Eriksson var på spelhumör och prickade in trippla kassar när Djurgården vann stort borta mot Örebro. Hemmalaget tog ledningen, men sen var det gästerna för hela slanten.


Örebro som inlett sylvasst med två raka bortasegrar i inledningen av SHL gasade på även i sin hemmapremiär. Anton Hedman såg till att ge pucken skjuts de sista centimetrarna över mållinjen efter att Robin Jensen i Djurgårdskassen tappat ett skott från säsongsdebuterande Nick Ebert bakom sig.

Men gästerna kom tillbaka och både kvitterade och tog ledningen innan den första periodvilan. 1-1 satte Jacob Lilja och Djurgården har en riktigt intressant formation med honom, Daniel Brodin och Jacob Josefson. Henrik Eriksson satte sedan 1-2 i slutet av perioden.

Det skulle komma mer från Eriksson i andra. Han är inte känd för att ha målskyttet som sin främsta förmåga, men när tillfällena dök upp den här matchen nöp han dit puckarna. 1-3 kom efter en fin uppåkning av Marcus Davidsson som lämnade över själva målskyttet åt Eriksson.

– Man blir positivt överraskad när man kliver ut och sätter dit kassarna, sa Eriksson till C More och fortsatte:

– Vi har jobbat fram ett bra grundspel en tid och nu kryddat det med spetsspelare som kommit hem och vill visa upp Djurgårdshockeyn.

Proppen ur och fullbordat hattrick

I tredje klarade gästerna först av ett numerärt underläge, och precis därefter slet sig backen Jesper Pettersson loss och satte ännu ett Djurgårdsmål.

Det tog musten helt av Örebro och Djurgården kunde enkelt segla iväg i målprotokollet till en riktig utskåpning, 2-8 till slut. Sebastian Strandberg, Linus Hultström och Daniel Brodin gjorde mål för Djurgården innan "Hank the Tank" klev fram och fullbordade sitt hattrick med två minuter kvar.

Här kan du se highlights från matchen.