• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Lyckad återkomst till Hovet för Josefson

20 september 2018 22:00
#DIFRBK

Jacob Josefson gjorde två mål och blev matchvinnare i återkomsten till Hovet när hans Djurgården knep säsongens första seger.


Två lag med förluster i premiären var såklart sugna på att slå in på ett vinnande spår och stärkta av ett rejält tryck på läktarna så rivstartade hemmalaget matchen. Redan 1:28 in lyckades Jakob Lilja på nåt märkligt vis få pucken i mål, med hjälp av en bortaklubba. Och när Rögles Ben Youds sen satt på botbänken så kom också av bara farten 2-0 genom Emil Bemström.

Rögle replikerade relativt omgående genom Christopher Bengtsson, som ändå inte var nöjd i periodpaus.

– Djurgården sköljer över oss totalt, och det är inte acceptabelt. Vi måste steppa upp för att ha en chans i den här matchen.

Det var betydligt färre klara målchanser i andra perioden, men hemmalaget vaskade fram ett fåtal och Jacob Josefson pricksköt in 3-1 bakom en skymd bortamålvakt, vilket var första målet sen återkomsten till SHL.

Andreas Engqvist skadad?

Annars blev det oroligt för hemmalaget när Andreas Engqvist i en till synes ofarlig situation tappade balansen och föll ner på isen. Man tog det säkra före det osäkra och något mer spel blev det inte för den rutinerade centern, som grinade illa.

Spännande i tredje

Hemmalaget hade flera bra lägen att utöka ledningen, men när Rögle fick chansen i powerplay ökade man spänningen i matchen när Craig Schira pricksköt in reduceringen. Schira, som för övrigt var riktigt bra för gästerna matchen igenom.

Men, till slut blev det ändå en rätt komfortabel seger för stockholmarna, som även de fick chansen med en man mer på isen. 4-2 kom genom Emil Bemström efter ett fint powerplay-spel. Femman kom sen i öppen kasse genom Jacob Josefson, som alltså blev tvåmålsskytt i matchen och sa såhär om att vara tillbaka i SHL:

– Det är jättehög fart där ute. Jag har sett hockeyn där bortifrån och jag vet att de flesta lagen åker mycket skridskor, smäller på och försöker minska tiden för det andra laget. Både Frlöunda och nu Rögle har spelat på det viset, så det gäller att vara påkopplad.