• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Lyckad återkomst till Hovet för Josefson

20 september 2018 22:00
#DIFRBK

Jacob Josefson gjorde två mål och blev matchvinnare i återkomsten till Hovet när hans Djurgården knep säsongens första seger.


Två lag med förluster i premiären var såklart sugna på att slå in på ett vinnande spår och stärkta av ett rejält tryck på läktarna så rivstartade hemmalaget matchen. Redan 1:28 in lyckades Jakob Lilja på nåt märkligt vis få pucken i mål, med hjälp av en bortaklubba. Och när Rögles Ben Youds sen satt på botbänken så kom också av bara farten 2-0 genom Emil Bemström.

Rögle replikerade relativt omgående genom Christopher Bengtsson, som ändå inte var nöjd i periodpaus.

– Djurgården sköljer över oss totalt, och det är inte acceptabelt. Vi måste steppa upp för att ha en chans i den här matchen.

Det var betydligt färre klara målchanser i andra perioden, men hemmalaget vaskade fram ett fåtal och Jacob Josefson pricksköt in 3-1 bakom en skymd bortamålvakt, vilket var första målet sen återkomsten till SHL.

Andreas Engqvist skadad?

Annars blev det oroligt för hemmalaget när Andreas Engqvist i en till synes ofarlig situation tappade balansen och föll ner på isen. Man tog det säkra före det osäkra och något mer spel blev det inte för den rutinerade centern, som grinade illa.

Spännande i tredje

Hemmalaget hade flera bra lägen att utöka ledningen, men när Rögle fick chansen i powerplay ökade man spänningen i matchen när Craig Schira pricksköt in reduceringen. Schira, som för övrigt var riktigt bra för gästerna matchen igenom.

Men, till slut blev det ändå en rätt komfortabel seger för stockholmarna, som även de fick chansen med en man mer på isen. 4-2 kom genom Emil Bemström efter ett fint powerplay-spel. Femman kom sen i öppen kasse genom Jacob Josefson, som alltså blev tvåmålsskytt i matchen och sa såhär om att vara tillbaka i SHL:

– Det är jättehög fart där ute. Jag har sett hockeyn där bortifrån och jag vet att de flesta lagen åker mycket skridskor, smäller på och försöker minska tiden för det andra laget. Både Frlöunda och nu Rögle har spelat på det viset, så det gäller att vara påkopplad.