• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

Färjestad vann i premiären - igen

15 september 2018 21:03
#FBK-HV71

Färjestad har inte förlorat en premiär under ordinarie tid sedan 2001, och idag blev det tre poäng efter seger mot HV71.


Färjestad inledde bäst och var det spelförande laget under matchens första minuter. Felix Sandström var ordentligt uppvärmd, men HV71 kom in i matchen genom ett bra powerplay drygt halvägs in i perioden. I spel numerärt överläge radade Jönköpingslaget upp målchanser, men Markus Svensson och hans lagkamrater stod emot pressen och första perioden förblev mållös.

Ryno spräckte målnollan

Färjestad tog över matchbilden i den andra perioden. Efter ett resultatlöst powerplay satte hemmalaget ordentlig press på HV71 som under långa perioder fick inrikta sig på att spela försvarsspel. Hemmalaget tog tillslut ledningen efter en blixtsnabb spelvändning. Alexander Johansson var observant och spelade fram Johan Ryno, som i öppet mål kunde spräcka Felix Sandströms målnolla.

– Jag hann inte tänka, det var den bästa passen jag fått så det var bara att trycka dit den, sa Johan Ryno efter den andra perioden.

Färjestad kontrollerade

Färjestad kontrollerade matchutvecklingen och stängde effektivt anfallsförsöken från HV71 i början av den tredje perioden. När hemmalaget sedan fick chansen i numerärt överläge kunde Mikael Wikstrand pricka in 2-0 i nättaket från sin backposition. Men matchen skulle ändå bli spännande på slutet. Mattias Tedenby reducerade från nära håll med lagets blott andra skott på mål i den tredje perioden. Kort efteråt hade även Christoffer Persson ett skott i målramen, men istället kunde Jesper Olofsson avgöra när han satte 3-1 i tom bur.

– Jag tycker vi gör en väldigt stabil insats idag. Jag tycker vi för spelet matchen igenom, vi är aktiva över hela banan så jag tycker vi gör en jättebra match, summerade Färjestads målvakt Marcus Svensson efteråt.

Här kan du se highlights från matchen