• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården fick Linköping på fall

24 mars 2018 17:25
Kvartsfinal 4

Linus Hultström och Axel Jonnson-Fjällby stod båda för två mål när Djurgården vann den fjärde kvartsfinalen mot Linköping med 2-4. Därmed har Djurgården nu slagläge inför returen på måndag.


Djurgården fick en drömstart på den fjärde kvartsfinalen mot Linköping. Hemmalagets Mathis Olimb missade en straff redan efter dryga minuten spelad, och i bytet efter trampade Axel Jonsson-Fjällby förbi Adam Ginning och pricksköt in 0-1 i krysset bakom Jacob Johansson.

Djurgården hade bra fart under skridskorna till en början och satte Linköping under en hård press och stress. Det gav inte hemmalaget den tid som behövdes för att skapa de heta lägen under matchens inledning.

– Det är lite för dålig timing mellan oss spelare, sa Jakob Lilja i Linköping till C More.

Det blev bättre till en början i den andra perioden av Linköping som öppnade starkt, men Djurgården åt sig in i matchen och i powerplay kunde Linus Hultström prickskjuta in 0-2. Linköping kom dock tillbaka och Kristian Näkyvä skickade iväg en projektil till 1-2.

Det var stundtals irriterat på isen och Linköping drog på sig en hel del utvisningar. Spel fem mot tre för Djurgården och åter klev Linus Hultström fram med stora kanonen fram till 1-3.

Dramatisk avslutning

Djurgården hade sedan kontroll på händelserna i den tredje perioden och segern kändes ohotad. Men mot slutet kom det att bli dramatiskt. Med tom målbur och under en Djurgårdsutvisning bombade Andrew Gordon in 2-3 med ett riktigt kanonskott.

Linköping fortsatte sedan att pressa på och en ny utvisning på gästerna gav Linköping en ny chans i spel sex mot fyra i sin jakt på kvittering, men då kunde istället Djurgården avgöra. Axel Jonsson-Fjällby snodde pucken i mittzon, och lobbade in avgörande 2-4.

Djurgården har därmed 3-1 i matchserien och matchboll inför måndagens returmöte på Hovet i Stockholm.