• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Skellefteå kopplade greppet om kvartsfinalplatsen

6 mars 2018 21:42
#SKEDIF

Tre viktiga pinnar i hemmamötet med Djurgården. Det blev facit för ett vilt kämpande Skellefteå på tisdagen. Närkampsspelet blev avgörande där hemmalaget visade styrka.


Lagen bjöd upp direkt med högt tempo och en hel del skapade lägen. Men det dröjde länge innan något av lagen fick utdelning. Jonathan Pudas gav Skellefteå ledningen i slutet av perioden i numerärt överläge med ett väl avvägt skott. Situationen videogranskades en stund vilket du kan se i videoklippet nedan.

– Lite mycket utvisningar, men spelet fem mot fem är helt okej. Målsituationen är oerhört svår att bedöma, men de kollar ju länge så det blev nog rätt till slut, sa Djurgårdens Mikael Ahlén till C More, Ahlén som själv hade ett skott i stolpen i första perioden.

Ganska liknande matchbild i andra perioden. Djurgårdens spel i powerplay har varit problematiskt under stora delar av säsongen, men nu fick stockholmarna utdelning. Marcus Davidsson sköt och Calle Ridderwall rakade in kvitteringen.

Starkt närkampsspel av Skellefteå

I tredje var det Skellefteå som kom ut starkast och radade upp lägen till en början. Adam Reideborn i bortakassen fick jobba stenhårt för att hålla målet rent.

Men även SHL:s vassaste målvakt fick ge sig. Andreas Wingerli spelade fram Sebastian Ohlsson med sju och en halv minut kvar och Skellefteå hade 2-1. Djurgården försökte i slutet, men istället kunde Oscar Möller sätta 3-1 med tre sekunder kvar.

– Nyckeln är att vinna sin duell mot sin gubbe hela tiden, och det gör vi bra idag. Härligt att många är med och bidrar, sa Skellefteås Jonathan Pudas till C More efter segern.

– Vi visar oss inte från vår bästa sida, det saknas saker i mycket ikväll. Skellefteå var bättre än oss. Vi har gjort en bra grundserie, men nu tycker jag att vi slänger bort det lite. Är man inte påkopplad så sitter inte saker, vi måste höja oss, sammanfattade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson lagets insats.