• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Karlskrona
KHK

Ohlsson: "Fantastiskt målvaktsspel"

9 februari 2018 14:41
Nyhet

Robert Ohlsson var nöjd med tre poäng borta mot Växjö och hyllade både målvaktsspelet och målen framåt.


Djurgården kämpade ner Växjö i går och i dag var det en nöjd Robert Ohlsson.
– Mycket bra målvaktsspel av Joacim Eriksson. Fantastiskt målvaktsspel, vilket syntes i första och andra perioden. Vi gör en bra tredjeperiod, spelar som vi ska spela då och är effektiva. Det gör att vi kan vinna matchen.

Målen som Djurgården gjorde i den tredje perioden gick inte av för hackor. Mikael Ahléns 2-1-mål under en avvaktande utvisning föregicks av 16 passningar.

– Verkligen snyggt spelat. När vi tar oss in i zon löste Ridderwall en situation på ett snyggt sätt. Det är en styrka att vi kan spela så och tror på att vi kan, säger Robert Ohlsson.

Även 3-1-målet osade klass. Niclas Bergfors hittade en lucka från "fickan" till vänster.

– Han skjuter mellan benen på både backen och målvakten. Han skjuter genom en sköld och det är ett smart skott. Fördelen med att ha en högerfattad spelare som kan ta skott där. Jonathan Davidsson har samma position men i den andra power play-femman.

Djurgården har nu 10 poäng tillgodo i kampen om en direktplats i slutspelet. Härnäst väntar Karlskrona hemma på Hovet nu på lördag.

– Karlskrona kommer hit och kommer spela för sitt liv. Då gäller det att möta upp det. Man måste förstå var Karlskrona är någonstans och vi måste möta deras desperation, säger Robert Ohlsson.