• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Djurgården
DIF

Matchsnack: DIF-Linköping

28 december 2017 11:14
Inför match

Vad kan vara bättre än att kolla på mellandagshockey när Djurgården är i högform? Ikväll fortsätter jakten på den absoluta serietoppen med bortamatch mot Linköping.


Pucken släpps klockan 19.00 och här kommer lite snabbfakta inför matchen.

Linköping spelade även de annandagshockey på bortaplan och kommer till spel med en 4-2-seger mot Rögle i ryggen. På de 6 senaste matcherna har hemmalaget tagit 9 av 18 poäng.

Detta blir tredje gången för säsongen som vi drabbar samman med Linköping och den andra på SAAB arena. I de två tidigare matcherna har Djurgården tagit 3 poäng på hemmaplan och 1 på bortaplan.

Både René Bourque och Lukas Vejdemo har stått för två mål var i de tidigare matcherna mot Linköping .

Djurgården har seriens bästa målvaktspar. Adam Reideborn och Joacim Eriksson parkerar på första- respektive andraplats i målvaktsligan.

Senast Djurgården vann i Linköping var oktober 2011.

Linköping är, tillsammans med Frölunda, det lag i serien som har prickat målramen flest gånger på hemmaplan. 12 gånger har det klingat till i motståndarmålets ramverk i Saab Arena.

Linköping ligger just nu på 6e plats i tabellen och har spelat ihop 47 poäng på 29 matcher. Man är inför kvällen på samma poäng som 7e placerade Frölunda.

Linköpings interna poängliga toppas just nu av anfallaren Mathis Olimb som gjort 23 (8+15) poäng hittills under säsongen. På de senaste 5 omgångarna har det blivit 3 (0+3) pinnar för 31-åringen.

Vår egen poängkung Patrik Lundh står även han på 23 (7+16) poäng samtidigt som han är den anfallare som snittar mest istid per match i SHL med 20:02 minuter. Senast vi spelade mot Linköping svarade “Peppe” för 2 assist.