• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Hovet väntar Rögle - jagar revansch

24 november 2017 15:00
#DIFRBK

Förlust med stora siffror i torsdags och i underläge sett till höstens tidigare möte. Rögle söker dubbel revansch när laget gästar Djurgården och tabelltreans mäktiga hemmaborg.


Formkollen

Det har varit vinster blandat med förluster den senaste månaden för Djurgården. Nu har dock stockholmarna en färsk trepoängare i ryggen - och inte vilken typ av seger som helst. I torsdagens bortamöte med mästarlaget HV71 gick Djurgården ifrån till 4-1. Segern placerar laget på tredjeplats i SHL-tabellen, mycket tack vare Adam Reideborn som radade upp 43 räddningar i Kinnarps Arena.

– Han är riktigt bra idag och Adam håller oss kvar i matchen i slutet av andra. I stunderna när det står och väger gör han flera bra räddningar och hela laget växer, berömde Patrik Lundh i intervju med C More.

Motståndet Rögle har en mer dalande formkurva, även om det blev vinst i början på veckan. 6-1 över Örebro satte punkt för en nio matcher lång förlustsvit och blev den perfekta starten för den nya tränaren Cam Abbott. Men Abbotteffekten lyckades inte ge poäng mot Frölunda på torsdagskvällen. Där blev det istället stora siffror åt fel håll och Rögle föll med 1-5.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Djurgårdens profilspelare Andreas Engqvist var tillbaka mot HV71 efter fem missade matcher. Centern tog direkt ansvar för lagets offensiv och stod för två assist i vinsten.

– Även Rögles Ted Brithén noterade en framspelning i torsdags - lagkaptenens andra match i rad med poäng.

– Rögle har SHL:s näst bästa tekningsstatistik i offensiv zon. Skånelaget vinner 56 % av de duellerna.

– Hovet är ingen lätt arena att inta som bortalag - Djurgården har vunnit sju av sina nio matcher där denna höst.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFRBK.