• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

Adam Reideborn magisk i Djurgårdens bortaseger

23 november 2017 21:22
#HV71DIF

Djurgården är tillbaka på vinnarspåret efter bortavinst mot HV71 på torsdagen. Det ska stockholmarna tacka burväktaren Adam Reideborn för. 25-åringen stod emot hemmalagets bombardemang och gjorde 43 räddningar.


HV71 fick en drömstart på mötet med Djurgården när Lawrence Pilut gjorde 1-0 efter bara några minuters spel. Backen avslut tog på en djurgårdsback och ställde Adam Reideborn. Gästerna skulle dock komma tillbaka när Markus Ljungh, assisterad av comebackande Andreas Engqvist, prickade in 1-1 i krysset i powerplay. Stockholmarna var inför matchen SHL:s svagaste lag i spelformen, men när de fick chansen i sitt andra numerära överläge rasslade det i nätet igen. Efter videogranskning dömdes dock målet bort. (Se situationen nedan). Innan perioden var slut skulle dock gästernas vändning fullbordas. JVM-aktuelle Axel Jonsson-Fjällby styrde mycket elegant in Linus Hultströms avslut från blålinjen.

I inledningen av den andra perioden kom HV71 ut och pressade ordentligt för en kvittering. En snabb omställning senare och det var 1-3 på resultattavlan istället. Återigen fanns Andreas Engqvist med i förarbetet på Patrik Lundhs mål. HV71 slogs med näbbar och klor för att få in en reducering i akten men gästernas målvakt Adam Reideborn stod långa stunder på huvudet och nekade hemmalaget ett mål vid flera tillfällen.

"Helt klart rättvist"

I den tredje perioden släppte HV71 på alla bromsar och gjorde allt för att få hål på Reideborn igen. Det visade sig dock vara ett omöjligt uppdrag även i den tredje perioden och istället skulle Axel Jonsson-Fjällby göra sitt andra för kvällen när han spikade slutresultatet 1-4 i tom målbur. Fjällbys dubbla kassar till trots, matchens gigant var Reideborn som gjorde smått otroliga 43 räddningar när Djurgården bröt sin förlustsvit på två matcher och befäste tredjeplatsen.

– Resten av matchen, efter de första minuterna, tycker jag att vi spelar riktigt bra och det är helt klart rättvist. Han är riktigt bra idag och Adam håller oss kvar i matchen i slutet av andra. I stunderna när det står och väger gör han flera räddningar som får hela laget att växa, sa Djurgårdens Patrik Lundh i C More.