Supertalang klar för Djurgården Dam

18 februari 2015 15:35

Djurgården Dam har gjort klart med forwarden Hanna Olsson från SH84. 16-åringen var i fjol bästa svenska målskytt i Riksserien.


Under denna säsong har Hanna Olsson spelat med SH84, laget som är hemmahörande på västkustens Öckerö. Föregående säsong pendlade hon till Linköping för spel i deras Riksserielag. Där gjorde hon på 23 matcher exceptionella 20 mål och 5 assist, vilket gav henne topplaceringen i skytteligan för svenska spelare, och totalt en tredjeplats.

I SH84 har Olsson spelat med killar i A-pojklaget. 2014 debuterade hon även i damlandslaget på seniornivå. Och nu är hon alltså klar för Djurgården, något som sportchef Nils Ekman är riktigt glad över.

- Vi är överlyckliga över att Hanna är en del av vår framtid. Hon kommer att vara här i tre år innan hon åker över för att spela collegehockey, säger Nils Ekman.

"Djurgården har något stort på gång"

Nyförvärvet själv ser verkligen fram emot den nya utmaningen..

- Detta ska bli jättespännande. Jag tror att Djurgården har något stort på gång. Det känns som att de satsar mycket på sina damer och det är både jätteroligt och jättebra, säger Hanna Olsson.

Hanna Olsson kommer att gå på Djurgårdens hockeygymnasium och även träna med killarna.

- Allt verkar seriöst och det känns som att Djurgården satsar hårt. Fysbiten verkade jättebra. Jag var även i skolan och hälsade på, det verkade bra där också. Och hockeymässigt kommer jag träna med jätteduktiga killar och i högt tempo, så de träningarna tror jag kommer att bli kanon.

Tränar med Frölundas U16-lag

Redan i dagsläget tränar hon med Frölundas U16-lag. Och hon trivs bra med den högre nivån.

- Där är det jättehögt tempo, hårda pass och fysbiten är jättebra. Man får åka så fort man kan och göra sitt bästa för att hänga med och det är perfekt.

Hanna Olsson har trots sin ringa ålder redan debuterat i A-landslaget. Hon var nyligen med en vecka i Finland med tre matcher på schemat.

- Jo, men det gick bra. Vi vann ju turneringen trots allt. Och det gick bra för mig. Jag kom med som trettonde forward så det var mycket se och lära. Det var roligt att vara med de bästa.

OS är stora drömmen

De personliga målen är solklara för en målmedveten Olsson. Utöver collegedrömmen finns ett ännu större mål.

- Först och främst är det tre år i Stockholm som jag kommer att fokusera på. Men mitt stora hockeymål är OS. Det har alltid varit drömmen sen jag var liten. Som damhockeyspelare är OS det största man kan uppleva.

Hanna Olsson kommer som det ser ut i nuläget att stanna på västkusten resterande del av den här säsongen och samtidigt avsluta sina grundskolestudier. Hon är dock spelklar redan nu och kan teoretiskt därmed spela för Djurgården i kvalserien.