Succé för Ishockey för alla i Husby

1 mars 2015 11:55

Djurgården Hockey och Stockholms Stad startade tillsammans med Reebok CCM och Graflunds förra året projektet "Ishockey för alla" i Husby. Redan nu har mängder med barn och ungdomar provat på ishockey.


Kärnan i projektet "Ishockey för alla" är att ge barn och ungdomar möjlighet att prova på skridskoåkning och ishockey både på skoltid samt fritid. Syftet är att de ska få en positiv och trygg fritid samt ge en ingång till föreningslivet.

Sedan starten har Ishockey för alla haft över 3000 deltagare, varav närmare 40 procent är tjejer. I snitt har det varit 31 deltagare per tillfälle.

76 skolklasser eller fritidsgrupper har varit på besök, så projektet har nått ut till skolorna i det omedelbara närområdet men även i Kista, Hjulsta och Tensta.

- Det har blivit en bra mötesplats och det är mycket glädje bland de som är här. Jag tycker också att det är roligt när de som har börjat lära sig åka även hjälper de andra som är nya, säger Ishockey för allas projektledare Ove Eriksson.

I veckan var även Stockholms idrottsborgarråd Emilia Bjuggren och Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt ute och besökte Husby Ishall.

I videon ovan kan ni ta del av vardagen för projektet i Husby.