Djurgården föll i avslutande matchen
Publicerad: 2021-03-27
#DIFFBK
Med siffrorna 3-5 föll Djurgården Hockey i det avslutande mötet av SHL:s grundserie. En stark mittperiod räckte inte hemma mot Färjestad - en förlustmatch där Ryan Stoa, Robin Norell och Dick Axelsson svarade för målen.

Djurgårdens SM-slutspelsöde återstår att avgöras. Detta efter att det blivit förlust i den sista grundseriematchen, en match där Färjestad stod för motståndet. I en avvaktande och tempofattig första period tog gästerna ledningen, sen Daniel Viksten utnyttjat ett friläge med ett avslut som Mantas Armalis var utan chans på.

En stark slutforcering gjorde ändå att Djurgården fick energi med sig in till periodvilan. Det såg man till att bära med sig in i mittenakten, där laget verkligen tog över. Trots det hamnade man i dubblat underläge, sedan Färjestad utnyttjat ett numerärt överläge. Djurgården bet dock tillbaka och Ryan Stoa tände först hoppet i en spelvändning, innan Robin Norell bara två och en halv minut senare sköt 2-2 med ett direktskott.

Ohlsson om omställningarna: "Det blir matchavgörande"

Djurgården hade även chanser till att fullborda vändningen, närmast genom Bobby Nardella som prickade stolpen i mittperiodens slutskede. Även Manuel Ågren och Henrik Eriksson kom nära ett ledningsmål i upptakten av tredje. Men istället för 3-2 till Djurgården kom utdelningen åt fel håll.

Mitt i den massiva Djurgårdspressen ställde Färjestad om och plötsligt var det nytt underläge för DIF. En ny kontring något senare gav även 2-4, innan Dick Axelsson snabbt gav svar på tal med ett mäktigt avslut i powerplay. Reduceringen från Axelsson gav dramatik ända in i slutminuterna. Där punkterades dock matchen och Djurgården föll med 3-5, något som innebär att SM-slutspelsplatsen avgörs under kommande vecka när övriga lag spelar.

– Det blir en match där Färjestad får blocka skott och ställa om. De är bra i blockspelet, och det blir matchavgörande. Vi har saker och ting som är helt okej, utan att ha den där spetsen i anfallszonen, analyserade tränare Robert Ohlsson förlusten i C More.