Linus Hultström till Djurgården
Publicerad: 2015-04-09

Djurgården värvar Linus Hultström från Leksand. Kontraktet skrivs på tre år.

Den 22-årige backen  inledde karriären i Vimmerby. Efter spel i Oskarshamn och Linköping värvades Linus under den här säsongen av Leksand. Där blev det 10 mål och 23 assist på 48 grundseriematcher - vilket gjorde honom till trea i backarnas poängliga.

Djurgårdens sportsliga organisation har haft Linus Hultström under radarn en längre tid och så här säger K-G Stoppel om den högerfattade backen.

- Linus är en talangfull back med många drag som liknar Magnus Johansson (Linköping). Han är fostrad i Linköping men hade där svårt att etablera sig i SHL och flyttade därför till Leksand. Vi har haft Linus Hultström under radarn en längre tid och han har tidigt varit en prioriterad spelare att rekrytera. Den här säsongen fick han sitt stora genombrott och var en av SHL:s mest producerande backar. En back som definitivt kommer att förbättra vår offensiv och även power play.

Linus Hultström ser det som en stor ära att spela i Djurgården och tror att han kan bidra offensivt.

Hur känns det komma till Djurgården?

- Det är en stor ära att spela i Djurgården som jag har haft som favoritlag sedan jag var liten. Jag fick faktiskt en hakklapp när jag föddes som det stod ”född Djurgårdare” på, säger Linus Hultström.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?

- Offensiv back. Vill bidra framåt och försöka bidra med fart och skott. Bidra offensivt helt enkelt.

En längre intervju med Linus Hultström kommer under dagen.

Djurgården Hockey