DIF värvar målfarligaste backen från Hockeyallsvenskan
Publicerad: 2015-04-09

Djurgården har gjort klart med Robin Press från Södertälje. Press var den gångna säsongen Hockeyallsvenskans målfarligaste back.

- Robin är en spelare vi följt under lång tid och vi var ute efter honom redan som junior. Han är en ung back med väldigt fina offensiva kvaliteter. Han har stor utvecklingspotential och har redan tagit stora steg den här säsongen. Vi hoppas att han kan ta ytterligare steg när han kommer till Djurgården och SHL.

Robin Press är draftad av Chicago Blackhawks och är på plats i Chicago för att få mer erfarenhet, jobba med deras development team och eventuellt spela några matcher i deras farmarlag.

- Där har vi väldigt bra kontakt och dialog med Chicago om framtiden och vi räknar med att han spelar i Djurgården kommande säsong. Robin är ung och Chicago en stark organisation med en filosofi att hålla spelarna i Europa länge.

För Press blir det en hektisk första tid efter att kontraktet med Djurgården är påskrivet.

- Jag åkte till Fuerteventura på semester med grabbarna hemifrån. Sen plingade det till i mobilen i går och så blev det ett himla liv efter det. Full fart! Folk har sms:at och ringt om vart jag ska flyga.

Systern Ida spelar redan i DIF

Efter äventyret i USA väntar spel i Djurgården vilket är något Press har längtat efter länge.

- Först och främst är Djurgården mitt lag. Nu när jag får lira i Djurgården är det mer än en dröm som går i uppfyllelse. Sen kändes det bra även med ledarna och laget. Jag känner att jag kan utvecklas på de saker som jag behöver utveckla.

Under säsongen som har gått har framförallt Press offensiva sidor utvecklats.

- Det jag är mest nöjd med den här säsonen är skottet och offensiven framförallt. Starta och sätta upp spelet som back är min styrka. Sen kan jag även hoppa in i anfallen och sätta dit en puck ibland. De sidorna har varit bra tidigare men har utvecklats lite extra i år.

Faktum är att Robin inte blir den första Press att spela i Djurgården. Systern Ida spelar redan i damlaget.

- Det var lite tungt att hon blev klar först, haha. Men det var kul för henne. Att båda får lira i Djurgården är häftigt.

Kontraktet med Robin Press gäller till och med säsongen 2016/2017.

Djurgården Hockey
Huvudpartners