Tomi Sallinen klar för Djurgården

9 april 2015 14:43

Den finske landslagsmannen Tomi Sallinen har skrivit på för två år med Djurgården.


Efter sju år i finska Liiga valde centern Tomi Sallinen inför den här säsongen att gå till Leksand. Där blev det succé med 36 poäng (19 mål och 17 assist) på 54 matcher. Den kommande säsongerna blir det spel i Djurgården och K-G Stoppel är nöjd med värvningen:

- En otroligt komplett tvåvägscenter som har haft en stor roll i Leksand. Verkligen en spelartyp som vi sökte under förra säsongen men inte hittade då det var så pass sent på marknaden. En spelare som kommer ha en stor roll i vårt lagbygge kommande två säsonger. Han har både skicklighet och smartness att läsa spelet. Dessutom producerar han poäng och har internationell erfarenhet.

Tomi Sallinen är glad över att vara i Djurgården och tror att han kommer att tillföra laget både offensivt och defensivt.

- Jag skulle vilja säga att jag är en typisk center. Kan spela både offensivt och defensivt och i både box play och power play.

Tomi kom till Sverige inför den här säsongen efter sju år i finska ligan. Han tycker att den svenska ishockeyn är öppnare och skickligare.

- Jag gillar ishockeyn i Sverige, den passar mig bra. Det är mer öppet spel och det är skickligare spelare här.

En längre intervju med Tomi Sallinen kommer under dagen.