"Jag står upp för djurgårdsmärket"
Publicerad: 2015-04-14

Mikael Ahlén skrev idag på ett nytt kontrakt med Djurgården. Kontraktet sträcker sig över kommande säsong. 

Nu är det klart att Mikael Ahlén kommer att dra på sig djurgårdströjan även nästa säsong. Högerforwarden satt på ett utgående kontrakt men skrev i dag på ett nytt. Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson om beslutet att förlänga med Ahlén.

- Micke är en väldigt viktig spelare för oss. Han är en lagspelare i ordets rätta bemärkelse. Han är viktig person för vår grupp med sitt informella ledarskap och vi uppskattar honom i den gruppen som vi har.

- Dessutom gjorde han en bra första säsong i SHL med mycket energi i fjärdekedjan med Henke Eriksson. Han gör även ett viktigt jobb framför mål i power play och det är en roll som är väldigt underskattad. Han är även tuff och står upp för sina lagkamrater.

Mikael Ahlén, som för övrigt fyller 27 år idag, är nöjd över att kontraktet äntligen är klart.

- Det känns jätteskönt. Från min sida har jag varit tydligt om att jag vill vara kvar i Djurgården. För det första är jag djurgårdare. Sedan trivs jag väldigt bra i gruppen och gillar allt runt omkring, fansen och inramningen.

Du har trivts bra med den roll du har haft på isen?

- Ja, jag vet ju vad folk förväntar sig att få ut av mig. Jag står upp för lagkamraterna och djurgårdsmärket. Det trivs jag jättebra med och kommer fortsätta att göra, så det är en härlig känsla att det är klart.

Gör som Mikael Ahlén och följ med på resan. I morgon släpps säsongskorten - håll utkik på difhockey.se

Djurgården Hockey