SDHL-ikonen Fanny Rask till Djurgården
Publicerad: 2022-02-17
Officiellt
Djurgården välkomnar Fanny Rask som återupptar karriären och som är klar för spel med damlaget säsongen ut. 30-åringen, med 361 matcher i SDHL och 166 landskamper på meritlistan, ansluter till Stockholms stolthet under morgondagen.

– Vi är givetvis väldigt glada och stolta över att Fanny vill ansluta till Djurgården. Vi ser henne som en väldigt stor tillgång i vår trupp, inte minst med sin erfarenhet och rutin till vårt unga lag, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Fanny Rask, 30 år, avslutade karriären sommaren 2020 - men gör nu comeback i Stockholms stolthet. Forwarden har skrivit på för att genomföra våren i Djurgårdens färger och stärker upp ett damlag som genom hela säsongen slitit ont med skador. Avtalet gjordes klart redan i januari innan det att transferfönstret stängde.

Genom sin långa, starka och mycket framgångsrika karriär har Fanny Rask gjort hela 361 matcher fördelat över 13 säsonger i SDHL. Hon har på detta noterat 133 mål och 173 assist i ligan. Utöver det har Rask även varit en central del av landslaget med 166 tävlingsmatcher för Damkronorna, däribland dubbla OS.

– Med Fanny i laget kommer våra äldre spelare att få den avlastning som behövs, och våra yngre spelare den trygghet som hon besitter. Det vi ser som viktigt i vår lagbyggnad är inte poäng utan erfarenheten som kommer med henne, betonar sportchef Schillgard och tillägger;

– Fanny har många års erfarenhet av spel i SDHL och i Damkronorna genom åren. Självklart vi är mycket stolta över att kunna presentera henne som en ny lagmedlem i Djurgårdsfamiljen.

Fanny Rask ansluter till Djurgården imorgon fredag 18:e februari.

Djurgården Hockey