Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Februari Feb
Lördag Lör 13 Februari Feb
Söndag Sön 14 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Fredag Fre 19 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Idag 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Andreas Holmqvist tillbaka i Djurgården

18 september 2015 14:23

När damerna möter Brynäs i morgon på Hovet kommer ni se ett bekant ansikte i djurgårdsbåset.


Djurgårdens tidigare back Andreas Holmqvist är klar som ny assisterande tränare för damlaget.
- Som ledare är hans kunskaper som före detta spelare viktiga. Han kommer framförallt att ägna sig åt backspelet där han kan bidra oerhört mycket, säger sportchef Nils Ekman.

Nils Ekman tycker även om Andreas Holmqvist som person och tror att han blir en bra förebild för truppen.

- Han blir som en mentor till vår relativt unga backbesättning. Han sprider även ett lugn och harmoni omkring sig. Andreas är en avslappnad kille som kommer bli en väldigt bra hockeyledare. Jag är glad att han kommer att börja sin resa med oss.

Andreas Holmqvist har de tre senaste säsongerna spelat för Kölner Haie i den tyska ligan men bestämde sig inför den här säsongen att lägga av. Tankarna på att vara tränare har funnits tidigare.

- Jag är tränare för en hockeyskola som jag Michael Holmqvist och Christian "Fimpen" Eklund kör och jag kände att det var väldigt kul. De lyssnar på ett bra sätt och man märker att man kan lära ut många saker. Sedan frågade Nisse mig om att bli assisterande tränare i damlaget, så jag var med och testade ute på Stora Mossen och nu har det blivit verklighet.

Hur har första tiden i damlaget varit?

- Man får intrycket att de lägger ner otroligt mycket hjärta. De tjänar inga pengar utan har andra jobb under dagtid, så man får verkligen en kick när man ser vilket driv de har för sporten.

- Spelmässigt ser det bra ut. Vi kan bli bättre i egen zon och prata lite mer på isen, kommunicera mer. Men vi har ett jäkla bra lag, en jätteduktig målvakt och unga backar som är bland de bästa i Sverige.

Några spelare som DIF-fansen ska hålla koll på imorgon?

- Andrea Dalen är en världsspelare som man bör hålla ögonen på. Tina Enström också. På backsidan finns det jättemånga som är landslagskandidater om några år.

Imorgon är det alltså dags för Dubbelpremiären på Hovet. Holmqvist är tydlig med varför man ska stanna kvar på damernas match efteråt.

- För att det är DIF. Det är en jäkla häftig upplevelse för tjejerna när det är deras första hemmamatch i Riksserien. Sedan vet man ju själv hur det är när DIF-fansen drar igång.