• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Djurgården värvar back från Brynäs

19 maj 2017 15:00
Dam

Landslagsmeriterade Josefine Holmgren, 24, har skrivit på ett treårskontrakt med Djurgården.


– Josefine är en av seriens och Sveriges absolut bästa defensiva backar. Hon är så rejäl och stabil i spelet som man kan vara. Hon har en annan dimension i hur hon rör sig och åker skridskor. Vi tror dessutom att hon har ännu mer hockey i sig som hon kan prestera.

Djurgården har varit intresserade av Holmgren i flera år. Nu klaffade allt och backen, som bland annat spelade i Damkronorna i Sotji-OS, flyttar till Stockholm efter sommaren.

– Vi har haft kontakt ett tag och jag har varit och sett verksamheten och allt runtomkring. Jag har blivit bra omhändertagen. Jag kände även att jag ville se något nytt och då klingade Djurgården bäst. Jag ser fram emot att få ett nytt perspektiv på hockeyn, att utveckla mina styrkor och svagheter och få ny energi till att göra det

"Satsande förening"

Hon har fått en bra bild av Djurgården som organisation när hon varit på besök och ser fram emot flytten. – Det är en väldigt satsande förening som ser damerna. Det var det spontana som jag kände, att alla kändes välkomnande och såg utvecklingsmöjligheter.

Holmgren har mött Djurgården de senaste åren och har även god koll på laget hon ansluter till.

– Ett skridskostarkt och tekniskt lag. De är väldigt jobbiga att möta. De har haft ett snabbt spel som för motståndaren kräver att man är snabb i tanken. Och så har de vassa målskyttar...

"Säger inte nej till att tampas där uppe"

Nils Ekman beskriver Holmgren som en defensiv back. Samtidigt ligger hon stadigt på topp 20-listan i backarna poängliga år efter år. Inte så konstigt enligt henne själv, även fast hon helst låter andra beskriva henne som spelare.

– Jag är en väldig blandning av spelartyp tror jag. Jag har mina matcher där jag är mer defensiv och andra där jag är mer offensiv. Jag väljer väl mina kamper. I Brynäs var jag forward ett litet tag när vi hade skador. Jag är inte den spelaren som säger nej till att tampas där uppe också.

Holmgren siktar på att ansluta efter sommaren när hon löst arbetssituationen. Men förhoppningsvis hinner hon även besöka Stockholm någon gång under tiden.

– Ja, jag ska se om jag hittar någon lucka där jag kan komma ner och träffa tjejerna. Det hade varit kul att hinna med något träningspass med laget beroende på hur jag jobbar här hemma.